Autodesk 3ds Max Indie

Krijg tegen een betaalbare prijs toegang tot professionele tools


Afbeelding ter beschikking gesteld door Gal Yosef

Video ter beschikking gesteld door Gal Yosef

Bouw prachtige werelden met 3ds Max Indie

Onlangs afgestudeerden, freelancers, hobbyisten en 3D-ontwerpers die aan het begin van hun carrière staan, kunnen nu profiteren van voordelige toegang tot 3ds Max®. Als u net klaar bent met uw studie, een onafhankelijke ontwerper bent of gewoon graag gave dingen maakt in 3D, komt u misschien in aanmerking voor een abonnement op 3ds Max Indie®. Ontwerp als een professional voor een voordelige prijs.

Komt u in aanmerking?

 • Uw jaarlijkse bruto-omzet uit creatief werk is minder dan EUR 100.000/jaar.
 • Het is niet toegestaan om de licentie te gebruiken voor projecten met een waarde boven de USD 100.000.
 • U kunt slechts één licentieabonnement per gebruiker of organisatie ontvangen. 
 • Deze aanbieding is in deze landen beschikbaar.

Opmerking: deze aanbieding is onderhevig aan bepaalde beperkingen.

Raadpleeg onze veelgestelde vragen voor meer informatie.

Door hieronder op de knop "3ds Max Indie kopen" te klikken, bevestig ik dat ik aan de vereisten voor toegang tot 3ds Max Indie voldoe.

Als blijkt dat u niet in aanmerking komt, kan Autodesk uw 3ds Max Indie-abonnement opschorten of beëindigen. ​

Wat 3ds Max Indie u te bieden heeft

Aan de slag met 3ds Max Indie

Afbeelding ter beschikking gesteld door Fazal Ullah Khan Taemoor

Veelgestelde vragen

Wie komt in aanmerking voor een abonnement op 3ds Max Indie?

U komt in aanmerking voor een abonnement op 3ds Max Indie als u aan de volgende vereisten voldoet. 

 • De jaarlijkse bruto-inkomsten uit creatieve werkzaamheden van de gebruiker/organisatie moeten lager zijn dan de limiet voor uw land
 • Het is niet toegestaan om de licentie te gebruiken voor projecten met een waarde boven de $100.000 USD. 
 • Er mag slechts één (1) licentie per gebruiker of organisatie worden gebruikt 
 • Autodesk 3ds Max Indie komt alleen in aanmerking in de volgende landen
 • Kijk hieronder voor meer informatie over kwalificatievereisten

Waar kan ik toegang krijgen tot 3ds Max Indie?

3ds Max Indie kan online worden aangeschaft als abonnement.

Als abonnee van 3ds Max Indie, heb ik dan toegang tot de voordelen van een abonnement?

Ja, abonnees profiteren van de voordelen van een Autodesk-abonnement.

Is 3ds Max Indie een minder uitgebreide versie van de software?

3ds Max Indie heeft dezelfde functies en functionaliteit als de volledige softwareversie van 3ds Max.

Is er een gratis testversie beschikbaar voor 3ds Max Indie?

Er is geen gratis testversie beschikbaar voor 3ds Max Indie. Er is echter wel een gratis testversie beschikbaar voor 3ds Max.

Is 3ds Max Indie wereldwijd verkrijgbaar?

3ds Max Indie is alleen beschikbaar in alle standaard online Autodesk-winkels. Hier vindt u een lijst: 3ds Max Indie.

Kan ik een maandabonnement afsluiten voor 3ds Max Indie?

3ds Max Indie is alleen beschikbaar als jaarabonnement.

In hoeverre verschilt 3ds Max Indie van de studentenversie van 3ds Max?

Alleen gekwalificeerde onderwijsinstellingen en huidige studenten komen in aanmerking voor een studentenlicentie. De studentenlicentie kan alleen worden gebruikt voor onderwijs-, trainings- of onderzoeksdoeleinden. 3ds Max Indie kan worden gebruikt voor commerciële of professionele doeleinden, of overige doeleinden met een winstoogmerk.

Wat gebeurt er aan het einde van mijn jaarabonnement op 3ds Max Indie?

Net als bij andere Autodesk-abonnementen wordt 3ds Max Indie automatisch verlengd na afloop van de contractperiode, behalve voor de Indiase en Chinese online winkels waar het abonnement handmatig moet worden verlengd omdat automatische verlenging niet beschikbaar is. U vindt hier meer informatie over het beheren van de instellingen voor automatisch verlengen.

Mag ik mijn licentie voor 3ds Max Indie gebruiken voor commerciële doeleinden?

In tegenstelling tot studentenlicenties, zijn de producten voor 3ds Max Indie beschikbaar voor commerciële doeleinden, zolang u aan de kwalificatievereisten voldoet (zie vraag 1).

Is de Arnold-renderer inbegrepen bij 3ds Max Indie?

Ja, 3ds Max Indie beschikt over dezelfde functies en mogelijkheden als de volledige versie, waaronder de geïntegreerde Arnold-renderer.

Ik ben als freelancer werkzaam voor een studio met een bruto-omzet van meer dan $100.000 USD. Mag ik 3ds Max Indie gebruiken?

Als de studio u opdracht heeft gegeven om een specifiek digitaal product te leveren (zoals een model of gerendeerd frame) met een waarde van minder dan $100.000 USD*, mag u 3ds Max Indie gebruiken.

 

Als het bedrijf u echter betaalt voor de tijd die u aan het project besteedt, moet een volledige commerciële licentie worden gebruikt zolang u aan het project werkt.

 

*Opmerking: Deze limiet verschilt per land waarin het product wordt gebruikt.

Ik werk aan een onafhankelijke game die nog geen opbrengst genereert. Ik heb wel meer dan $100.000 USD aan financiering ontvangen. Kom ik nog steeds in aanmerking voor 3ds Max Indie?

Als uw game meer dan $100.000 USD* aan financiering heeft ontvangen, komt u niet in aanmerking voor 3ds Max Indie en dient u de volledige commerciële versies van 3ds Max aan te schaffen.

 

*Opmerking: Deze limiet verschilt per land waarin het product wordt gebruikt.

Naast mijn hoofdwerkzaamheden werk ik samen met een groepje ontwerpers aan een extra project. Elk lid genereert met de eigen hoofdwerkzaamheden meer dan USD 100.000. We hebben geen juridische entiteit opgezet voor het extra project.  Als ons inkomen uit dit project minder dan $100.000 USD bedraagt, komen we dan in aanmerking voor 3ds Max Indie?

Als er geen juridische entiteit is opgezet en de bruto-opbrengst van het project minder dan USD 100.000* bedraagt, kan elk van jullie gebruikmaken van 3ds Max Indie.

 

*Opmerking: Deze limiet verschilt per land waarin het product wordt gebruikt.

Ik ben een freelancer en werk aan een project dat uiteindelijk meer dan $100.000 USD zal genereren, maar op dit moment wordt die opbrengst nog niet bereikt. Kan ik 3ds Max Indie nog steeds gebruiken?

Ja, u mag 3ds Max Indie gebruiken totdat uw opbrengst $100.000 USD* bereikt. Daarna moet u overstappen op de volledige commerciële versie van 3ds Max.

 

*Opmerking: Deze limiet verschilt per land waarin het product wordt gebruikt.

Meer veelgestelde vragen weergeven

Aanvullende kwalificatievereisten

Zijn er meer details over de kwalificatievereisten voor 3ds Max Indie?

Autodesk 3ds Max Indie is bedoeld om onafhankelijke artiesten een voordeligere manier te bieden om een licentie voor 3ds Max te krijgen voor hun commerciële projecten. De licentie is echter niet bedoeld voor mensen of organisaties die meer dan $100.000 USD* opbrengst per jaar genereren of voor projecten met budgetten van meer dan $100.000 USD.  

 

Opmerking: Als u werkzaam bent voor een organisatie die meer dan USD 100.000 per jaar genereert, mag u geen licentie voor 3ds Max Indie aanvragen, ongeacht of u werkt als freelancer, contractant, een parttime of een fulltime medewerker. In dit geval dient u een licentie van een volledig abonnement te gebruiken. Het bedrijf kan de licentie voor u aanschaffen of u doet dit zelf (en declareert deze eventueel bij het bedrijf waarvoor u werkt). Op deze manier willen we voorkomen dat bedrijven met voldoende middelen Autodesk niet betalen voor de softwarelicenties die ze gebruiken voor hun projecten.

 

Deze beperking geldt wanneer u werkzaam bent voor een organisatie die meer dan $100.000 USD opbrengst per jaar genereert. De beperking is niet van toepassing op de verkoop van digitale goederen aan dergelijke organisaties, zolang de totale jaaropbrengst uit die verkopen de drempelwaarde van $100.000 USD niet overschrijdt.

 

Hieronder volgen enkele voorbeeldscenario's om u meer inzicht te geven in wanneer u in aanmerking komt voor 3ds Max Indie:

 • U maakt en verkoopt digitale producten en wordt benaderd door een gamebedrijf met een jaaropbrengst van meer dan $100.000 USD om een middel aan hen te leveren (kant-en-klaar of op maat gemaakt). U ontvangt een vast bedrag voor het geleverde 'product'. Als uw opbrengst minder dan $100.000 USD bedraagt, mag u 3ds Max Indie in dit geval gebruiken. Voorbeelden van middelen: 3D-modellen, structuren of gerendeerde afbeeldingen.
 • Een architectuurbureau met een opbrengst van meer dan $100.000 USD vraagt u om op freelancebasis een visualisatie te maken voor het bureau. U ontvangt een uur-/dag-/weeksalaris zolang het project loopt en de gemaakte middelen zijn eigendom van het bedrijf. In dit geval mag u geen 3ds Max Indie gebruiken.

Het gaat hier vooral om het onderscheid tussen wat redelijkerwijs kan worden beschouwd als uw eigen werk en werk dat u in dienst van een ander doet. Als u uw eigen intellectuele eigendom maakt en verkoopt en minder dan $100.000 USD per jaar genereert, komt u in aanmerking voor 3ds Max Indie. Als u werkzaam bent voor een organisatie die meer dan $100.000 USD per jaar genereert, komt u niet in aanmerking voor 3ds Max Indie, zelfs niet als uw eigen opbrengsten lager zijn. Van bedrijven die een opbrengst van meer dan $100.000 USD per jaar hebben, verwachten we dat ze betalen voor de volledige commerciële licenties van de software die zij (en hun ontwerpers) nodig hebben. 

 

*Opmerking: Deze limiet verschilt per land waarin het product wordt gebruikt.