Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

Originele Autodesk-producten

Uw softwareassets beheren

Wat is SAM?

Software asset management (SAM) is het beheer van de levenscyclus van softwareassets binnen een organisatie.

Met effectieve SAM-procedures kan uw bedrijf complexe licenties beheren en niet-naleving voorkomen. Bovendien kunt u geld besparen door te achterhalen of bepaalde licenties te vaak of te weinig worden gebruikt.

Maar SAM draait niet alleen om nalevingsvereisten. Het beheren van softwareassets draagt bij aan de beveiliging van uw werk, zorgt voor productiviteit en is onderdeel van een verstandige bedrijfsstrategie.

SAM in 3 stappen

Develop policies

1) Beleid en procedures opstellen

Stel beleidsmaatregelen en procedures voor verantwoordelijk softwarebeheer op. Denk aan een proces voor gecentraliseerde aanschaf van software en een zakelijke beleidsverklaring over softwaregebruik.

2) Geïnstalleerde software controleren

Stel een lijst op met al uw softwareassets en vergelijk deze met de toegestane assets om te bepalen welke voldoen aan de nalevingsvereisten. U kunt op deze manier ook verouderde of onnodige software identificeren.

3) Een vast controlerooster instellen

Plan regelmatig interne controles om te garanderen dat uw bedrijf aan de nalevingsvereisten blijft voldoen naarmate het verandert of groeit.

Meer informatie over beheersoftware

De Software Alliance (BSA) heeft best practices en branchenormen voor SAM opgesteld. Kies vandaag nog voor slimmer softwarebeheer.