BOUWKUNDIGE ONTWERPSOFTWARE

Met Autodesk-software kunt u uw bouwkundige ontwerpen tot leven brengen. 

Rendering van de BIM-gegevensset van het City Westside Hospital, waarin een overzicht van de constructie wordt weergegeven.

Wat is een bouwkundig ontwerp?

Bouwkundig ontwerp is een discipline die technisch en creatief ontwerp combineert om gebouwen of constructies te creëren die niet alleen veilig en duurzaam zijn, maar ook aantrekkelijk en nuttig. Architecten maken doorgaans bouwkundige ontwerpen door inzicht te krijgen in de ruimte waarvoor deze gebruikt gaat worden en maken dan een functionele constructie voor de ruimte. Bouwkundig ontwerp omvat vele fasen van het ontwerpproces, van schematisch ontwerp en ontwerpontwikkeling tot de bouw van de constructie. Autodesk biedt de technologie die u helpt bij alle aspecten van het ontwerp- en samenwerkingsproces.

Types bouwkundige ontwerpsoftware

 • Rendering van een indeling van een fabrieksruimte in 2D met een overlay van de fabrieksinhoud in 3D

  Bouwkundige ontwerpsoftware in 2D

  Maak, wijzig en becommentarieer 2D-bouwtekeningen (plattegronden, landschapsindeling etc.) sneller en nauwkeuriger.

 • Rendering van een huis met een stadsachtergrond

  Bouwkundige ontwerpsoftware in 3D

  Visualiseer uw architectuurontwerp in 3D en creëer realistische modellen met materialen, texturen en geautomatiseerde tools.  

 • Gebouw met een experimentele, quasi-willekeurige accumulatie van volumes en balkons.

  Weergavesoftware

  Genereer prachtige fotorealistische renderings om te ervaren hoe bouwkundige ontwerpen in de context overkomen voor projectbeoordelingen.

 • 3D-visualisatie van een bouwproject

  BIM-software

  Gebruik een intelligent ontwerpproces gebaseerd op een 3D-model om gebouwen efficiënter te plannen, ontwerpen, construeren en beheren.

Ontwerpsoftware voor architecten

Vergelijken
Meer informatie

Apps voor bouwkundig ontwerp

Ontdek architectuursoftware-apps waarmee u overal verbonden blijft en waarmee u uw architectonische ontwerpen tot leven brengt op uw mobiele apparaat.

 • Architecten die AutoCAD gebruiken in een mobiele omgeving.

  AutoCAD Mobile-app

  Breid AutoCAD-software uit tot meer apparaten dan de desktop. Bekijk, maak, bewerk en deel DWG™-bestanden eenvoudig op uw iOS- of Android-apparaat.

 • A360 Collaboration for Revit in gebruik

  Mobiele app A360

  DWG™-, DWF-, Navisworks- en Revit-softwarebestanden in 2D en 3D delen, bekijken en becommentariëren.

 • Bouwkundig ingenieur die BIM 360 op een bouwplaats gebruikt

  BIM 360

  Een gecombineerde app voor het BIM 360-platform van de volgende generatie met de mogelijkheid om toegang te krijgen tot alle architecturale projectdocumenten en constructieworkflows uit te voeren.

 • Bij klanten, op locatie of waar u zich ook bevindt als u inspiratie krijgt: u kunt overal op een iPad in 3D schetsen en ontwerpen

  FormIt

  Conceptualiseer, analyseer en deel eerste bouwontwerpconcepten digitaal, overal waar ideeën opduiken.

Weergave van de omslag van het onderzoek 'The Benefits of Using the Architecture toolset in AutoCAD' (De voordelen van het gebruik van de Architecture-toolset in AutoCAD)

Voordelen van de AutoCAD Architecture-toolset

De Architecture-toolset betekent een enorm verhoogde productiviteit en een aanzienlijke tijdsbesparing bij algemene architectuurontwerptaken met AutoCAD.

Kijk hoe klanten bouwkundige ontwerpsoftware gebruiken

 • Ontvangsthal van Moxy Osaka Honmachi

  WISE LABO

  Moxy Hotel combineert plezier en binnenhuisarchitectuur met AutoCAD LT

  Ontdek hoe Wise Labo in Tokyo plezier, inspiratie en AutoCAD LT combineert voor het ontwerp van het Moxy Hotel in Osaka.

 • Buitenaanzicht van het project Alea Homes

  CANO Y ESCARIO

  Herdefiniëring van woningen met architectenbureau Cano y Escario Arquitectura

  Met behulp van de BIM-methode en Autodesk-oplossingen heeft het bureau Cano y Escario een belangrijke rol gespeeld bij deze herdefinitie van woonarchitectuur.

 • Interieur-rendering van het op een na grootste winkelcentrum in Afrika

  BOOGERTMAN + PARTNERS

  Hoe een van de grootste winkelcentra in Afrika wordt gebouwd

  Door te werken in een volledig geïntegreerde BIM-omgeving met behulp van Revit, Navisworks en BIM 360 Glue, nam B + P de uitdaging aan om het op één na grootste winkelcentrum in Zuid-Afrika te leveren.

Bronnen bouwkundig ontwerpsoftware

Veelgestelde vragen over bouwkundige ontwerpsoftware

CAD wordt wereldwijd gebruikt door architecten van bedrijfsgebouwen en woningen en heeft handmatige concepten vervangen. Hiermee kunnen gebruikers twee- of driedimensionale ontwerpen maken, zodat ze de constructie kunnen visualiseren.Met CAD(.nl) kan de ontwikkeling, wijziging en optimalisatie van het bouwkundige ontwerpproces worden gestroomlijnd.

Veel architecten gebruiken AutoCAD als een 2D-tekentool(Engelstalig) voor het maken van plattegronden(Engelstalig), opstanden en doorsneden. De bouwkundige ontwerpsoftware versnelt het tekenproces(Engelstalig) met vooraf gemaakte objecten zoals wanden, deuren en ramen die zich gedragen als echte objecten.

Ja. Studenten en docenten kunnen een jaar lang gratis educatieve toegang krijgen tot Autodesk-producten en -services. Te verlengen zolang ze hiervoor in aanmerking komen. Meer informatie(Engelstalig).

Autodesk biedt een reeks software en oplossingen voor architecten, waaronder AutoCAD, Civil 3D, Revit en meer.

Autodesk Revit is professionele BIM-software (Building Information Management)(Engelstalig) die krachtige tools biedt voor professionals, zodat ze elk aspect van een bouwkundig project(Engelstalig) op een zeer nauwkeurige manier kunnen visualiseren en coördineren. In SketchUp is een 3D-vorm slechts een 3D-vorm, maar in Revit vertegenwoordigt elke vorm een echt object.

Architecten ontwerpen gebouwen met software die meer op externe factoren is gericht, terwijl interieurontwerpers(Engelstalig) zich richten op de binnenruimtes van gebouwen. Zij voegen meubilair, armaturen en andere accessoires toe om een gewenste look en functie te creëren.

Welkom, klanten van ${RESELLERNAME}

Schrijf u in voor ondersteuning van reseller

Ik ga ermee akkoord dat Autodesk mijn naam en e-mailadres deelt met ${RESELLERNAME}, zodat ${RESELLERNAME} mij ondersteuning bij de installatie kan bieden en mij marketingberichten kan sturen. Ik begrijp dat de reseller deels verantwoordelijk is voor hoe mijn gegevens worden gebruikt en beheerd.

E-mailadres is vereist Het opgegeven e-mailadres is ongeldig.

${RESELLERNAME}