ARCHITECTUUR

Een nieuwe visie op ontwerp

De architecturale softwareoplossingen van Autodesk ondersteunen de snelle innovatie die nodig is voor hedendaagse ontwerpuitdagingen.

AEC, de toekomst van architectuur (video: 3:09 min.)

De belofte van architectuur

Wij geloven dat architectuur het vermogen heeft om de grootste problemen van vandaag op te lossen. We zien het elke dag. Bij projecten van elke omvang en over de hele wereld vinden architecten gedurfde manieren om voor hun klanten te slagen en door te blijven gaan, hoe groot de uitdaging ook is.  

U bent onze inspiratie, en daarom werken we hard om krachtige architectuursoftware en -oplossingen te leveren die u helpen uw visie om te zetten in een sucessvol project. 

Waarom architecten kiezen voor Autodesk

 • "Met behulp van BIM voor berekeningen hebben we het aantal paneeltypen teruggebracht van 446 naar slechts 73, een vermindering van meer dan 80%." 

  Xie Lijie, projectarchitect bij BIAD 

 • "We kunnen BIM-technologie gebruiken in het ontwerpproces om te coördineren en integreren met andere disciplines en experts."

  Katrina Urbanik, oprichter en directeur van Katrina Urbanik AS

 • "De besluitvorming over het ontwerpgedeelte van het project was tien keer sneller dan met een traditionele aanpak." 

  Esmail Kalaf, manager ontwerptechnologie, DIALOG

Maak uw beste gebouwontwerpen met Autodesk

Geïntegreerde ontwerpworkflows (video: 1:41 min.)

Verbeter de ontwerpkwaliteit en ontdek nieuwe mogelijkheden

Ontwerp met vertrouwen met tools voor vloeiend conceptueel ontwerp, zoals FormIt Pro en Generative Design in Revit, zodat u kunt overstappen op BIM-workflows om gedetailleerde ontwerpwerkzaamheden te voltooien. Verken en verfijn ontwerpen in Revit met geïntegreerde mogelijkheden voor samenwerking, analyse, automatisering en documentatie. 

Revit-worksharing in de cloud (video: 2:15 min.)

Teams, processen en gegevens met elkaar verbinden

Wanneer u mensen, workflows en inzichten in de cloud met elkaar verbindt, kunt u in real time samenwerken, projectgegevens gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen en teams op één lijn krijgen.

Versoepel uw samenwerking met verbeterde projectcoördinatie, prestaties en gestroomlijnde gegevensuitwisseling voor meer kwaliteit en beter uit te voeren ontwerpen

Architectuuranalyse (video: 14 sec.)

Ontwerpkwaliteit verbeteren

Overtref de verwachtingen van klanten met ontwerp- en analysesoftware waarmee u uw creativiteit en probleemoplossende vaardigheden kunt inzetten.

Creëer en verken ontwerpideeën met behulp van conceptuele en computationele tools die u inzicht geven in de ontwerpafwegingen, voor betere besluitvorming en duurzamere ontwerpresultaten. 

Automatiseren met Dynamo (video: 47 sec.)

De ontwerpprocedure versnellen

Met intelligent, modelgebaseerd ontwerp en procesautomatisering kunt u het aantal tijdrovende taken verminderen dat u moet uitvoeren en u concentreren op de belangrijkste ontwerpuitdagingen.  

Automatisering kan u helpen complexe geometrische problemen nauwkeurig en snel op te lossen, zodat u meer tijd overhoudt om uw dienstverlening aan klanten uit te breiden en meer waarde aan projecten kunt toevoegen.

Architectuurdocumentatie (video: 1:01 min.)

Ontwerpintenties efficiënt overbrengen

Verhoog de efficiëntie en nauwkeurigheid van documentproductie met BIM. Verbeteringen in de functies voor planning en aantekeningen in Revit maken het eenvoudiger om uw ontwerpintenties vast te leggen en over te brengen. 

Of u nu plattegronden, verhogingen, doorsneden, 3D-weergaven of renderings maakt, Revit kan u helpen uw manier van werken te verbeteren terwijl u aan de documentatiefase van een nieuw project begint.  

Ontdek meer

Lees meer over architectuuroplossingen. 

 • BIM voor architectuur

  Het gebruik van Revit BIM-software kan bijdragen aan de efficiëntie en nauwkeurigheid gedurende de projectlevensduur, van conceptontwerp, visualisatie en analyse tot fabricage en bouw. 

 • Generatief ontwerp

  Met de mogelijkheden voor generatief ontwerp kunnen architecten en ontwerpers snel oplossingen evalueren op basis van de doelen die ze definiëren voor de ontwerpuitdagingen die ertoe doen. 

 • OpenBIM

  Wij streven ernaar om de tools die u gebruikt interoperabeler te maken voor een soepelere samenwerking, verbonden workflows en een opener ecosysteem van AEC-software. 

BIM-software voor architecten

Vergelijken
Meer informatie

Verwante architectuuronderwerpen verkennen

Meer informatie over het communiceren over de ontwerpintentie en het verbeteren van de ontwerpkwaliteit met behulp van Autodesk-architectuursoftware. 

 • Voorbeeld van een bouwkundige tekening

  Bouwkundige tekening

  Breng uw ontwerpideeën tot leven met de technische tekentechnologie. 

 • Voorbeeld van een bouwkundige rendering

  Bouwkundige rendering

  Help klanten uw ontwerpen te visualiseren met realistische renders.  

 • Twee personen die ontwerpen beoordelen

  Bouwkundig ontwerp

  Met de software van Autodesk kunt u visualiseren, ontwerpen, renderen en bouwen. 

Tools van de toekomst (video: 2:09 min.)

Ontwerpers van vandaag omarmen de tools van morgen

Opkomende ontwerpers maken gebruik van krachtige tools zoals machine learning, automatisering en generatief ontwerpen om de branche verder te ontwikkelen.  

Bronnen voor de architectuurbranche

 • E-book AEC Future of Design

  E-BOOK

  Generatief ontwerp en automatisering veranderen het speelveld

  Ontdek hoe automatisering en generatief ontwerpen u in staat stellen om ontwerpuitdagingen het hoofd te bieden en de gebouwde omgeving van de toekomst vorm te geven. 

 • Video: Data-interoperabiliteit maakt AEC-samenwerking mogelijk via collaboratieve en verbonden workflows

  VIDEO

  Open, collaboratieve en verbonden workflows

  Data-interoperabiliteit maakt naadloze verbindingen en soepele samenwerking mogelijk om een open AEC-ecosysteem te creëren.

 • E-book BIM for AEC Project Delivery

  E-BOOK

  Drie stappen naar een betere projectlevering

  Lees meer over de belangrijkste functies en mogelijkheden met behulp van tools voor samenwerking in de cloud die u kunnen helpen projecten beter te leveren.  

Veelgestelde vragen

Voor computergeassisteerde ontwerpsoftware (computer-aided design, CAD) er was, vertrouwden architecten uitsluitend op handgemaakte tekeningen en maquettes om hun ontwerpintenties over te brengen. Nu er betere technologie beschikbaar is, heeft architectuursoftware het proces voor het plannen en ontwerpen van gebouwen verbeterd.

Met de introductie van BIM-software (Building Information Modeling) (Engels) kregen architecten meer controle over ontwerpbeslissingen, waardoor ze efficiënter konden werken en beter konden samenwerken. De Revit BIM-software van Autodesk helpt architecten bij het verhogen van de efficiëntie en nauwkeurigheid gedurende de projectlevensduur, van conceptontwerp, visualisatie en analyse tot fabricage en bouw.  

 • Gebruik dezelfde software als vakexperts over de hele wereld met gratis Autodesk-software voor studenten en docenten (Engels).

 • Bent u een non-profit of ondernemer die door middel van ontwerpen een positieve impact wil maken? Kijk of u in aanmerking komt voor ons Technology Impact Program (Engels).

Autodesk biedt veel native Mac-producten voor 3D-modellering, CAD, rendering, 2D-tekeningen en meer.

U kunt AutoCAD for Mac en Revit gebruiken en, hoewel Revit momenteel geen native Macintosh-versie heeft, kunt u Revit nog steeds op een Mac installeren in gevirtualiseerde omgevingen zoals Parallels Desktop en VMware Fusion. We ondersteunen deze producten ook via Boot Camp, onderdeel van Mac OS X, waarmee u Windows (en Windows-gebaseerde toepassingen) op een Mac kunt installeren en uitvoeren. Lees hier meer.  

CAD-software wordt veel gebruikt in de architectuurbranche. AutoCAD is een 2D en 3D CAD-software die door miljoenen mensen wordt gebruikt voor het maken van precisietekeningen, ontwerpen en documentatie. AutoCAD bevat zeven gespecialiseerde toolsets, waaronder de Architecture-toolset, die de productiviteit verhogen en het ontwerpproces versnellen door middel van CAD-automatiseringen en functies die de digitale samenwerking verbeteren en het evaluatieproces stroomlijnen. 

Ja, AutoCAD is zeer nuttig voor architecten en ontwerpers. Met een abonnement op AutoCAD beschikt u over de Architecture-toolset met tijdbesparende automatiseringen, waaronder de mogelijkheid om verhogingen en doorsneden te genereren zonder dat u vanaf de plattegrond lijnen hoeft te projecteren. AutoCAD helpt fouten te voorkomen en het creëren van bouwkundige tekeningen en documentatie te versnellen met meer dan 8000 intelligente bouwkundige objecten. Vergroot de efficiëntie in projecten voor onder andere commerciële gebouwen, woningen, meergezinswoningen, multifunctionele gebouwen en renovaties. 

Ja, met de AutoCAD-apps voor web en mobiel, die zijn inbegrepen in een AutoCAD- of AutoCAD LT-abonnement, krijgen architecten toegang tot hun DWG-bestanden in de webbrowser op elke computer en op hun smartphone of tablet. Architecten kunnen in real time samenwerken en verbinding maken met hun CAD-tekeningen op het werkterrein, op kantoor en overal daartussenin.