Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

ARCHITECTUURSOFTWARE

Met de software van Autodesk kunt u uw ontwerpen tot leven brengen.

CNC-vervaardiging en software

Welke software gebruiken architecten?

Voor computergeassisteerde ontwerpsoftware (computer-aided design, CAD) (Engelstalig) er was, gebruikten architecten alleen handgemaakte tekeningen en maquettes om hun ontwerpen te communiceren. Met de evolutie van technologie en de architectuurindustrie is binnen de architectuursoftware ook veranderd hoe architecten gebouwen plannen en ontwerpen.

Door 2D- en 3D-architectuursoftware te gebruiken, kunnen ontwerpers sneller concepten tekenen, ideeën testen en samenhangende werktrajecten bepalen. Vorderingen in weergavesoftware geven architecten en klanten de mogelijkheid ontwerpen visueel te ervaren voordat een project wordt gerealiseerd.

Bouwinformatiemodelleren (Building Information Modeling, BIM) (Engelstalig) biedt meer controle over ontwerpbesluiten en zo meer ruimte voor efficiëntie en samenwerking. De hulpmiddelen en software die architecten gebruiken, hebben grote ontwikkelingen doorgemaakt.

Types architectuursoftware

 • 3-as CNC-machine

  2D-architectuursoftware

  Maak, wijzig en becommentarieer 2D-bouwtekeningen (plattegronden, landschapsindeling etc.) sneller en nauwkeuriger.


 • 4-as vervaardiging

  3D-architectuursoftware

  Visualiseer uw architectuurontwerp in 3D en creëer een realistisch model met materialen, texturen en geautomatiseerde hulpmiddelen.


 • 5-as CNC-machine

  Weergavesoftware

  Genereer prachtige fotorealistische simulaties om te ervaren hoe bouwontwerpen in de context overkomen voor projectbeoordelingen.


 • Draaibankmachine

  BIM-software

  Gebruik een intelligent ontwerpproces gebaseerd op een 3D-model om gebouwen efficiënter te plannen, ontwerpen, construeren en beheren.


Hoe wordt architectuursoftware gebruikt?

Nieuwe hoogten bereiken met BIM

De eigenaar van Shanghai Tower prijst BIM vanwege het ontwerp en de constructie van een van 's werelds hoogste (en groenste) gebouwen.

Advies uit de praktijk voor huisontwerp op maat

Als ontwerper van meer dan 5000 huizen op maat, vertrouwt architect Jeff Haberman op de hulpmiddelen van AutoCAD Architecture om efficiënter te werken.

Overstappen van 2D- naar BIM 3D-ontwerp

JNA gebruikt Revit om de betrokkenheid van de klant bij 3D-ontwerpen te vergroten, en om diepe kennis op te doen over bouwsystemen voordat de bouw begint.

Software voor architecten

Voorbeelden van trends in bouwkundig ontwerp

 • Vastlegging van realiteit

  Het bedrijf ATFF voor vastlegging van realiteit verzamelt en combineert gegevens voor een renovatie van het hoogste ziekenhuis in de Franse alpen met ReCap.

 • Duurzaam ontwerp

  De AEC-collectie van Autodesk helpt bedrijven doelen te bereiken om te voldoen aan de Architecture 2030-uitdaging voor duurzaam gebouwontwerp.

 • Ervaring van deskundigen

  Toonaangevend architectuurbedrijf gebruikt AutoCAD om drie klantervaringen te ontwerpen in een van de grootste horlogewinkels ter wereld.

 • Groene stadsvernieuwing

  AutoCAD helpt architecten een prijswinnend gebouw te creëren, waarbij ze een park in Detroit nieuw leven inblazen met adaptief hergebruik en milieuvriendelijk ontwerp.

Gratis architectuursoftware


 • GRATIS SOFTWARE VOOR STUDENTEN EN DOCENTEN

  We bieden gratis Autodesk-software voor studenten en docenten. Gebruik dezelfde software als de beste professionals overal ter wereld.

   

 • GRATIS SOFTWARE VOOR GOEDE DOELEN

  Bent u een non-profit of ondernemer die door middel van ontwerpen een positieve impact wil maken? Kijk of u in aanmerking komt voor ons Technology Impact Program.

   

Architectuursoftware-bronnen


 • Ontvang nieuws, tips en bronnen van experts rechtstreeks van Autodesk-medewerkers.

 • Ontvang informatie over Revit-softwareontwikkeling, tips en trucs van de ontwikkelaars en trends binnen de industrie die u kunnen helpen het meeste uit de software en via de cloud verbonden BIM te halen.

 • Gebruik BIM-bouwkundige ontwerpsoftware om meer werk te krijgen en klanten te binden. Creëer vernieuwender, duurzame ontwerpen, verbeter de communicatie met klanten en beheer uw gegevens.

 • Weet u niet zeker welke CAD-software het beste bij u past? Gebruik deze vergelijkingstabel om te zien welke software het beste aan uw behoeften voldoet.

 • Zoek externe technologieaanbieders die oplossingen bieden als aanvulling op het aanbod van de Autodesk-software.

 • Leer van de experts van Autodesk University, verbeter uw vaardigheden en ontdek wat er mogelijk is met Autodesk-software.