Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

APPS EN SOFTWARE VOOR CAD-TEKENINGEN

De professionele ontwerp- en CAD-tekensoftware van AutoCAD wordt gebruikt in de architectuur, de bouw, engineering en productie.

CAD-tekening op een laptop

Wat is een CAD-tekening?

Een CAD-tekening is een gedetailleerde 2D- of 3D-afbeelding die de componenten van een technisch of bouwkundig project weergeeft. Computer-aided design (computerondersteund ontwerp) maakt gebruik van software om tekeningen te maken die tijdens het volledige proces van een ontwerpproject kunnen worden gebruikt, van conceptueel ontwerp tot constructie of assemblage.

Wie gebruikt CAD-tekensoftware?

Autodesk 2D en 3D CAD-tekensoftware wordt in alle sectoren gebruikt om processen te verbeteren - van concept tot overdracht.

 • Architecten gebruiken CAD-tekeningen

  Architecten

  Architecten ontwerpen, tekenen en bouwen met CAD-tekentools en zetten hun ideeën van concept om naar een definitief constructiedocument. CAD-tekeningen vervangen hier handmatige concepten.

 • Bouwprofessionals gebruiken CAD-tekeningen

  Bouwprofessionals

  CAD-tekeningen worden door bouwprofessionals gebruikt om inzicht te krijgen in de plannen en specificaties van een bouwproject. Deze tekeningen bevatten informatie zoals plattegronden en verhogingen die op schaal zijn getekend.

 • Civiele ingenieurs gebruiken CAD-tekeningen

  Civiele ingenieurs

  Civiele ingenieurs gebruiken CAD-tekeningen voor civieltechnisch ontwerp (Engelstalig) en constructiedocumenten. CAD-tekentools bieden automatisering en grotere precisie in het technische ontwerpproces.

 • Werktuigbouwkundige ingenieurs gebruiken CAD-tekeningen

  Werktuigbouwkundige ingenieurs

  Werktuigbouwkundige ingenieurs (Engelstalig) gebruiken CAD-tekeningen om vóór de productie ideeën te modelleren en te communiceren. Deze modellen worden vervolgens gebruikt voor productontwerp en productie.

Uitgelichte CAD-apps en -software

Met AutoCAD en AutoCAD LT kunt u in minder tijd en met grotere precisie CAD-tekeningen maken voor gebouwen, structuren en producten. Nu kunt u ook onderweg aan de slag met de web- en mobiele apps van AutoCAD.

AutoCAD-webapp voor online CAD-tekeningen

AutoCAD-webapp

De nieuwe AutoCAD-webapp wordt meegeleverd wanneer u zich abonneert op AutoCAD of AutoCAD LT. Zonder dat iets moet worden geïnstalleerd, kunt u uw workflows uitbreiden en uw CAD-tekeningen snel bekijken en bewerken in de webbrowser op uw apparaat.

Mobiele AutoCAD-app voor CAD-tekeningen

Mobiele AutoCAD-app

De nieuwe mobiele AutoCAD-app wordt meegeleverd wanneer u zich abonneert op AutoCAD of AutoCAD LT. Met de app kunt u uw tekeningen onderweg en op locatie bekijken, maken, bewerken en delen vanaf een mobiel apparaat.

Zelfstudies voor CAD-tekeningen en geavanceerde technieken

 • Praktische oplossingen voor onpraktische tekeningen

 • CAD-tekeningen in Revit-projecten importeren

 • Een tekening ontwikkelen voor facilitair beheer

 • AutoCAD-tekenproductiviteit

 • AutoCAD (15:26 min.)

  Praktische oplossingen voor onpraktische tekeningen

  Leer hoe u zich een tekening die een ander is begonnen, eigen kunt maken. Krijg tips over hoe u uw tijd beter kunt beheren en CAD-tekeningen op uw manier aan kunt passen.

 • AutoCAD + Revit (55:04 min.)

  CAD-tekeningen importeren in Revit-software

  Leer hoe u CAD-tekeningen in Revit-software kunt importeren. Leer wat er voor nodig is om een CAD-tekening goed te revitaliseren.

 • AutoCAD (59:48 min.)

  Een CAD-tekening ontwikkelen voor facilitair beheer

  Leer hoe u AutoCAD beter kunt gebruiken voor computerondersteund facilitair beheer (CAFM, computer-aided facility management). Doe de vereiste vaardigheden op om CAD-tekeningen op te stellen, gebieden te definiëren en te meten, facilitaire gebiedstabellen op te stellen en tekeningen te annoteren.

 • AutoCAD (52:08 min.)

  Verhoog uw productiviteit door eenvoudige wijzigingen aan te brengen in de gebruikersinterface van AutoCAD ter ondersteuning van uw technische CAD-tekeningen. Leer meer over handige opdrachten van AutoCAD die vaak over het hoofd gezien worden.

Gratis CAD-apps en -software

GRATIS CAD-SOFTWARE VOOR STUDENTEN EN DOCENTEN

We bieden gratis Autodesk-software voor studenten en docenten. Gebruik dezelfde CAD-apps als de beste professionals overal ter wereld.

GRATIS CAD-TEKENINGSOFTWARE VOOR NON-PROFITS

Bent u een non-profit of ondernemer die door middel van ontwerpen een positieve impact wil maken? Kijk of u in aanmerking komt voor ons Technology Impact Program.

Aanvullende bronnen voor CAD-tekeningen

Verbeter uw CAD-tekenvaardigheden met deze handleidingen, bronnen, artikelen en tips.