BIM VS. CAD-SOFTWARE

REVIT VS. AUTOCAD

Vergelijk de bestverkopende BIM- en CAD-software van Autodesk. De twee softwareprogramma's die worden gebruikt om gebouwen te ontwerpen en te documenteren zijn nu beschikbaar in de AEC Collection.

Ter beschikking gesteld door HOK, © Alan Karchmer/OTTO

Inzicht in de verschillen tussen BIM en CAD

Simpel gezegd: wanneer u CAD gebruikt voor het ontwerpen van gebouwen, richt u zich op het maken van tekeningen, en wanneer u BIM gebruikt, richt u zich op het maken van een bouwmodel en vervolgens kunnen de tekeningen op basis van het model worden gegenereerd.

Wat is BIM?

BIM staat voor Building Information Modeling. Dit is een intelligent, op 3D-modellen gebaseerd proces dat AEC-professionals (architectuur, engineering en bouw) inzichten en tools biedt waarmee ze gebouwen en infrastructuur efficiënt kunnen plannen, ontwerpen, bouwen en beheren.

Rendering van een snelwegkruispunt ter illustratie van de ontwerpmogelijkheden van AutoCAD-software

Wat is CAD?

CAD staat voor Computer-Aided Design. CAD-software biedt architecten, ingenieurs en bouwprofessionals technologie om precieze 2D- en 3D-tekeningen te ontwerpen en te maken. Hierbij wordt handmatig tekenen vervangen door een geautomatiseerd proces.

Infrastructuurbeeld van een stadsgezicht met een focus op gebouwen en een blauwe digitale overlay.

Wat is het verschil tussen Revit en AutoCAD?

Het grootste verschil is dat AutoCAD een CAD-software is en Revit software voor BIM is. Waar AutoCAD een algemene tekentool met brede toepassing is, is Revit een ontwerp- en documentatieoplossing die ondersteuning geeft bij alle fasen en disciplines die bij een bouwproject betrokken zijn.

Revit wordt gebruikt om alle gegevensinvoer (inclusief CAD) te coördineren en gecombineerde projectresultaten te produceren. Beide programma's worden vaak binnen hetzelfde bedrijf gebruikt, met BIM- en CAD-specialisten die aan verschillende elementen van een project werken.

Rendering van Botswana Innovation Hub

Afbeelding ter beschikking gesteld door Botswana Innovation Hub - SHoP Architects

Zijn BIM en Revit hetzelfde?

BIM is een tool voor het delen van kennis voor informatie over een faciliteit die een betrouwbare basis vormt voor beslissingen tijdens de levenscyclus. De rol van BIM is het verzamelen en koppelen van gegevens met betrekking tot het ontwerp, de bouw en het functioneren van een gebouw om een uitgebreid 3D-model te produceren.

Revit is BIM-software die veel gebruikt wordt door architecten, ingenieurs en aannemers om een uniform model te maken dat door werknemers in alle disciplines en vakgebieden kan worden gebruikt om hun werk te voltooien. Autodesk Revit is gemaakt om BIM te ondersteunen, niet om het te vervangen. Revit host de informatie die het model vormt waaruit tekeningen en documenten worden afgeleid.

Kunnen AutoCAD en Revit samen worden gebruikt?

AutoCAD en Revit zijn interoperabel en kunnen samen worden gebruikt. Ze worden meestal gecombineerd om ontwerpen die in AutoCAD zijn gemaakt, op te nemen in een Revit-project. Bedrijven kunnen AutoCAD gebruiken bij bepaalde projecten of componenten van een ontwerp en Revit gebruiken om BIM-producten te genereren en samenwerking met andere ontwerpdisciplines mogelijk te maken. Krijg toegang tot Revit en AutoCAD in een gespecialiseerde oplossing met de Architecture, Engineering, & Construction Collection.

Autodesk-interoperabiliteitsgids

AutoCAD-projecten integreren met Revit

De AutoCAD Revit Interoperability Guide demonstreert hoe u Revit met AutoCAD kunt gebruiken om een project en de te leveren resultaten te beheren. U leest onder andere hoe u bestaande AutoCAD-projecten met Revit kunt integreren, aanzichten of tekenbladen in DXF- of DWG-indeling kunt exporteren en externe gegevens kunt koppelen aan Revit.

Softwarefuncties vergelijken

Vergelijken
Meer informatie
Weergave van de omslag van het onderzoek 'The Benefits of Using the Architecture toolset in AutoCAD' (De voordelen van het gebruik van de Architecture-toolset in AutoCAD)

De AutoCAD Architecture-toolset wordt nu meegeleverd bij AutoCAD

Krijg toegang tot de gespecialiseerde Architecture-toolset (voorheen bekend als AutoCAD Architecture) als u zich abonneert op AutoCAD. Ontdek hoe u sneller kunt werken aan algemene bouwkundige ontwerptaken door de AutoCAD Architecture Toolset Productivity Study (productiviteitsonderzoek AutoCAD Architecture-toolset) te downloaden.

Bekijk hoe klanten Revit en AutoCAD gebruiken

 • De buitenkant van Castellana 77

  LUIS VIDAL + ARQUITECTOS

  Castellana 77: een symbool van architecturale vernieuwing

  Mondiale ontwerpbureaus stappen over op BIM en de AEC Collection om een maximale efficiëntie te garanderen bij deze herontwikkelingsoperatie, wat resulteert in 30% minder routinetaken.

 • Afbeelding van een schoollocatie met een project voor locatieplanning, een civiel ontwerp en modellering voor extensieve energie

  THOMAS & HUTTON

  De ontwikkeling van locaties is bepalend voor de toekomst van bouwontwerpen

  Thomas & Hutton, een ingenieursbureau, legde de basis voor energie-efficiëntie met diensten als locatieplanning, civiel ontwerp en landschapsarchitectuur.

 • De buitentafels van het restaurant Lumen in Beacon Park

  TOULOUKIAN TOULOUKIAN

  Stuurt stedelijke vernieuwing aan met AutoCAD

  Bekroond architectuurbureau blaast park in Detroit nieuw leven in met een herbestemming en modern groen ontwerp, met AutoCAD en de Architecture-toolset.

Revit- en AutoCAD-bronnen

MEER EFFICIËNTIE EN NAUWKEURIGHEID

WERK SNELLER EN NAUWKEURIGER

Volg ons op: