Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

Revit vs. AutoCAD

Zowel Revit- als AutoCAD-software kan worden gebruikt om gebouwen te ontwerpen en te documenteren. Meer informatie over de overeenkomsten en belangrijkste verschillen.

Wat is het verschil tussen Revit en AutoCAD?

Het belangrijkste verschil is dat AutoCAD een algemene computerondersteunde ontwerp- en conceptsoftware is die wordt gebruikt om precieze 2D- en 3D-tekeningen te maken. Revit is software voor BIM (bouwwerkinformatiemodel) (Engelstalig) met tools om intelligente 3D-modellen van gebouwen te maken, die vervolgens worden gebruikt om constructiedocumentatie te produceren. Waar AutoCAD een algemene tekentool met brede toepassing is, is Revit een specifieke oplossing voor het ontwerpen en documenteren van gebouwen die ondersteuning geeft bij alle fasen en disciplines die bij een bouwproject betrokken zijn. Beide programma's worden vaak binnen hetzelfde bedrijf en zelfs door dezelfde persoon gebruikt.

AutoCAD en Revit zijn compatibel en kunnen samen worden gebruikt om bijvoorbeeld ontwerpen die in AutoCAD zijn gemaakt, in een Revit-project op te nemen. Bedrijven kunnen AutoCAD gebruiken bij bepaalde projecten of componenten van een ontwerp en Revit gebruiken om BIM-producten te genereren en samenwerking met andere ontwerpdisciplines mogelijk te maken.

Productpatroon: gerelateerde producten

Korte inleiding. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, in culpa qui officia.

Ontvang geïntegreerde BIM-tools in een collectie en bespaar

Abonneer u op Revit en AutoCAD samen en u krijgt met de Collectie voor architectuur, engineering en bouw tegen een geweldige prijs vereenvoudigde toegang tot meerdere Autodesk-producten en gespecialiseerde oplossingen.

Bekijk hoe AutoCAD en Revit met andere Autodesk-software werken

AutoCAD + Revit + BIM 360 Docs (video: 1:36 min.)

Gebruik AutoCad in combinatie met Revit. Profiteer van tijdbesparende functies om repetitieve taken te automatiseren.

Extra Revit- en AutoCAD-bronnen

  • Haal het uiterste uit uw testversie van AutoCAD met deze zelfstudies, tips en gratis bronnen.

  • Aan de slag met Revit (Engelstalig)

    Leer de nodige basisprincipes om aan de slag te gaan met Revit, ontwerpsoftware die speciaal voor BIM is ontworpen.