ACCOUNTBEHEER VOOR BEHEERDERS

Virtualisatiebeleid


Veel organisaties hebben virtualisatiewerkwijzen toegepast om de snel veranderende hardware- en softwarevereisten bij te houden. U hebt minder fysieke apparaten nodig en u kunt computerbronnen samenvoegen.

Geschiktheid voor virtuele installatie

De mogelijkheid om uw software in een virtuele omgeving te gebruiken, is afhankelijk van het product dat u gebruikt, de manier waarop u de software hebt aangeschaft en of virtualisatie is toegestaan op basis van de gebruiksvoorwaarden voor dat aankoopplan. Controleer de systeemvereisten van uw software om te controleren of de software in een virtuele omgeving kan worden uitgevoerd.

 

Controleer de voorwaarden voor toegang en gebruik van uw aankoopplan om te controleren of uw software in aanmerking komt voor gebruik in een virtuele omgeving. 

 

Schaf plannen aan die enige vorm van virtualisatie mogelijk maken

  • Abonnement voor benoemde gebruikers (toegang voor één gebruiker of Autodesk Flex) of een zakelijke overeenkomst. Managers kunnen software implementeren zodat een toegewezen gebruiker er toegang toe heeft vanaf meerdere apparaten, maar slechts één geautoriseerde gebruiker kan tegelijkertijd toegang krijgen tot één licentie. Voor een abonnement met benoemde gebruikers moeten gebruikers zich aanmelden om hun softwaretoegang te autoriseren. Als uw virtuele omgeving het MAC-adres van de gebruiker niet bewaart bij het opnieuw opstarten, moet de gebruiker zich aanmelden bij elke sessie om toegang te krijgen tot de software.

  • Netwerklicentieservers, serveronderdelen of op servers gebaseerde productcomponenten. Deze zijn inbegrepen bij netwerklicentieplannen en abonnementen met toegang voor meerdere gebruikers. U kunt servercomponenten op uw eigen WAN, of buiten de bedrijfslocatie via een externe cloudprovider virtualiseren. Als u een optie voor buiten de bedrijfslocatie kiest, zorg er dan voor dat:

    • De gehoste software goed wordt beveiligd door uw externe cloudprovider.

    • U de toegang tot en het gebruik van de op afstand gehoste software kunt beheren.

Aankoopplannen die geen virtualisatie toestaan

  • Abonnementen met toegang voor meerdere gebruikers

 

Virtualisatiebeleid per type aankoop

Toegangstype Virtualisatie van software-installatie Virtualisatie van serveronderdelen
 

Abonnement voor benoemde gebruiker 

 

 

 

Abonnement voor één gebruiker

 

Toegestaan 

 

n.v.t.

 

Flex 

 

Toegestaan

 

n.v.t. 

 

Zakelijke overeenkomst (Token Flex)

 

Toegestaan 

 

Toegestaan

 

Abonnement voor meerdere gebruikers en permanente licenties 

 

 

 

Abonnement voor meerdere gebruikers

 

Niet toegestaan 

 

Toegestaan

Inclusief netwerklicentie, servers, servercomponenten en op servers gebaseerde productcomponenten.  

 

Permanente netwerklicentie 

 

Niet toegestaan 

 

Toegestaan

Inclusief netwerklicentie, servers, servercomponenten en op servers gebaseerde productcomponenten. 

 

Stand-alone permanente licentie 

 

Niet toegestaan 

 

n.v.t.

Technische ondersteuning voor virtuele installatie

 

Autodesk biedt technische ondersteuning om ervoor te zorgen dat uw software goed werkt, maar biedt geen technische ondersteuning voor uw virtuele omgeving. Als u een probleem hebt waarvoor technische ondersteuning nodig is, moeten onze ondersteuningsexperts mogelijk controleren of het probleem gerelateerd is aan uw software en niet aan de virtuele omgeving.  Ze kunnen u vragen om het probleem in een fysieke omgeving te herhalen. Als het kan worden gerepliceerd, bieden ze ondersteuning. Als het niet kan worden gerepliceerd, moet u contact opnemen met uw virtualisatieprovider voor ondersteuning.


Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken