BEHEER

Autodesk Flex instellen


Autodesk Flex biedt uw gebruikers soms de mogelijkheid om tokens te gebruiken voor toegang tot elk product dat 24 uur per keer beschikbaar is bij Flex. Nadat u Flex tekenen hebt aangeschaft, kunt u gebruikers toewijzen en opgeven tot welke producten deze toegang hebben. Zie Autodesk Flex voor een overzicht.

 

Belangrijk: om te voorkomen dat er een bedrag wordt berekend dat niet wordt gebruikt, moeten uw gebruikers zich afmelden of producten sluiten wanneer ze niet worden gebruikt.

 

Drie stappen om aan de slag te gaan met Flex (video: 2:44 min.)

Video: tech manager-video voor Autodesk Flex.

Volg deze stappen om Flex in te stellen en nodig uw gebruikers uit om toegang te krijgen tot Autodesk-producten die beschikbaar zijn bij Flex.


Flex-gebruikers toewijzen

 1. Koop Flex-tokens. Zie Teken kopen.

 2. Meld u aan bij uw Autodesk-account op manage.autodesk.com en klik op User Management > By Product.

 3. Selecteer Flex en de klik wijst Gebruikers toe.

 4. Kies een van de volgende opties, afhankelijk van of u een bestaande gebruiker toewijst of een nieuwe gebruiker uitnodigt. 

  • Nieuwe gebruikers: voer hun volledige naam in, gevolgd door een e-mailadres tussen punthaken (bijvoorbeeld John Doe <john.doe@email.com>).

  Opmerking: nieuwe gebruikers wordt gevraagd een Autodesk-account aan te maken als ze geen Autodesk-account hebben. Als een nieuwe gebruiker een uitnodiging niet binnen zeven dagen accepteert, moet u de uitnodiging opnieuw verzenden.

 5. Bekijk uw Flex gebruiksrapporten. Zie Flex gebruiksinformatie


Producttoegang voor individuele gebruikers beheren

U kunt opgeven welke producten met Flex beschikbaar zijn voor uw gebruikers.

 1. Meld u aan bij uw Autodesk-account op manage.autodesk.com en klik op User Management > By Product.

 2. Selecteer Flex in de lijst met producten. 

 3. Selecteer onder Toegewezen gebruikers de gebruiker die u wilt beheren om een lijst met producten en services weer te geven.

 4. Selecteer de producten en services die u wilt toewijzen of verwijder de toewijzing. 

  Opmerking: als alle producten zijn geselecteerd (geen producten worden gewist) en Autodesk nieuwe producten aan Flex toevoegt, zijn de nieuwe producten automatisch toegankelijk. U moet de toewijzing proactief opheffen als u geen automatische toegang tot nieuwe producten wilt.

 5. Klik op Save Changes. 

Gebruikers ontvangen een e-mail waarin ze worden gewaarschuwd dat ze toegang hebben tot producten wanneer ze individueel worden toegewezen. Als u Import gebruikt om toe te wijzen, worden e-mailmeldingen niet verzonden.


Standaardtoewijzingen beheren

Als alternatief voor het beheren van producttoegang op individuele gebruiksbasis, kunt u standaardtoegang tot producten en diensten instellen voor uw volledige team. Wanneer u standaardtoewijzingen heeft ingeschakeld, krijgen bestaande en nieuwe gebruikers toegang tot dezelfde reeks geselecteerde producten.

 

Opmerking: Standaardtoewijzingen worden automatisch uitgeschakeld voor gastgebruikers en Autodesk raadt aan om ze uitgeschakeld te houden. Als u echter standaardtoewijzingen wilt in- of uitschakelen voor gastgebruikers, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Autodesk.

 

Het instellen van standaardtoewijzingen:

 1. Meld u aan bij Autodesk Account op manage.autodesk.com.    

 2. Ga naar uw accountpagina en selecteer Gebruikersbeheer > Op gebruiker.

 3. Selecteer het Flex-team waarvoor u standaardtoewijzingen wilt beheren.

 4. Klik rechtsboven op het tandwielpictogram Teaminstellingen.

 5. Klik onder Gebruikersbeheer > Standaardtoewijzingen op Standaardtoewijzingen instellen.

 6. In het dialoogvenster Standaardtoewijzingen beheren klikt u op Flex.

 7. Selecteer de producten waaraan u de standaardtoegang wilt toewijzen. Wanneer Autodesk nieuwe producten aan Flex toevoegt, zijn de nieuwe producten niet automatisch toegankelijk voor gebruikers met een standaardtoewijzing. Bewerk de standaardtoewijzingslijst om toegang toe te wijzen aan de nieuwe producten.

 8. Klik op Wijzigingen Opslaan om standaardtoewijzingen te activeren.

 

Het uitschakelen van tandaardtoewijzingen:

 • In het dialoogvenster Standaardtoewijzingen beheren klikt u op alle producten verwijderen.

Opmerking: E-mailmeldingen worden niet naar gebruikers verzonden voor wijzigingen in standaardtoewijzingen.

 

Prioriteit van abonnement en testversie

 

Wanneer een gebruiker aan zowel een abonnement voor één gebruiker als aan Flex-tokens wordt toegewezen, worden de tokens niet gebruikt. Als u bijvoorbeeld een AutoCAD-abonnement toewijst, verbruikt die gebruiker geen tokens voor AutoCAD.

Gebruikers met een testversie verbruiken evenmin tokens voor dat product. Vertel uw gebruikers om het bericht over de verlopen testversie te negeren. Na het einde van de proefperiode zullen ze tokens gaan gebruiken.

 

Opmerking: De prioriteit van abonnementen en testversies is alleen van toepassing als dezelfde Autodesk-ID wordt gebruikt voor aanmeldingsverificatie.


Aanvullende Flex-tokens aanschaffen

Wanneer u extra tekenen koopt, worden zij toegevoegd aan het saldo van uw team. Tokens van elke Flex-aankoop zijn één jaar geldig vanaf de datum van aankoop, waarbij oudere tokens als eerste worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat u de meeste tijd hebt om uw tekenen te gebruiken.

 

Als u meerdere teams beheert, controleert u of de aankoop Flex is toegevoegd aan het juiste team. Zo niet, dan kunt u deze verplaatsen naar een ander team dat u beheert vanuit uw Autodesk-account. Zie Flex-tokens en -teams.

 

Installatie en aanmelding voor de incidentele gebruiker

 

Uw Flex gebruikers kunnen producten downloaden en installeren.

 1. Meld u aan bij uw Autodesk-account op manage.autodesk.com en klik op All Products and Services.

 1. Selecteer Flex in de lijst met productnamen. Klik op Items weergeven.

 

U te hoeven niet om opnieuw te installeren als u van Flex in een vergunning van het enig-gebruikersabonnement verandert, of een gesteunde versie reeds geïnstalleerd van een voorafgaand abonnement of een proefversie hebt.


Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een enig-gebruikersabonnement en Flex?

Zowel abonnementen voor één gebruiker als Flex zijn vormen van benoemde gebruikerstoegang. Abonnementen voor één gebruiker zijn speciale abonnementen die slechts aan één benoemde gebruiker per keer worden toegewezen. Deze zijn het meest geschikt voor gebruikers die regelmatig toegang krijgen tot producten. Flex is daarentegen geen speciaal abonnement. Het is bedoeld om door een onbeperkt aantal gebruikers te worden gedeeld, die tot producten toegang hebben "die"een dagelijks tarief door tokens "betalen"te gebruiken. Flex is het meest geschikt voor incidenteel gebruik van producten.

Hoe weet ik welke Flex-tokens worden gebruikt voor consumptie nadat mijn team een nieuwe aankoop heeft gedaan?

Hoewel elke Flex aanschafresultaten in één of meerdere nieuwe Flex symbolische pakken, worden de tekenen van elke aankoop toegevoegd aan het enige symbolische saldo van het team. Aangezien uw team tot producten toegang heeft, worden de tekenen van het Flex symbolische pak met de vroegste einddatum eerst verbruikt, zodat u de langste periode van gebruik voor elk Flex symbolisch pak zult hebben alvorens het verloopt. Verder, als uw team veelvoudige Flex symbolische pakken met de zelfde einddatum heeft, Flex verbruikt eerst tekenen van de kleinste pakken. Bijvoorbeeld, Flex zal tekenen van een 500-pak alvorens hen van een 5000-pak te verbruiken verbruiken. Dit zorgt ervoor dat de tekenen waarvoor u een hogere prijs betaalde vóór tekenen van de gedisconteerde pakken worden verbruikt.

Moet ik een product sluiten als ik het niet gebruik? Wat gebeurt er als ik vergeet een product te sluiten voordat ik het weekend verlaat?

Ja, sluit producten u niet gebruikt om extra symbolische lasten te vermijden. De tekenen worden eens in de 24 uur geladen zelfs als u niet actief het product gebruikt. Het is belangrijk om dit in mening te houden om overtollige lasten te vermijden.

Hoe weet ik als gebruiker of ik op tokens laag ben?

Wanneer u zich aanmeldt bij een product, controleert Flex of het team genoeg tokens heeft om het dagtarief van de nieuwe sessie van het product te bekostigen. Als het tokensaldo te laag is, krijgt u hierover een bericht te zien van Flex. U kunt het product pas gebruiken als uw team voldoende tokens heeft. Opmerking: U krijgt dit bericht te zien als het teamsaldo lager is dan het dagtarief in tokens voor het product dat u wilt openen, als het teamsaldo nul is of als het Flex-abonnement is verlopen (na 12 maanden).

Wat als ik in twee teams ben die allebei Flex hebben?

Wanneer u een product opent en aanmeldt, kunt u niet opgeven welk team moet worden gebruikt voor token. In dit geval kiest Autodesk het team.

Als mijn team al een Premium-plan had voordat we Flex aankochten, zullen we dan nog steeds dezelfde abonnementsvoordelen hebben met Flex?

Ja, wanneer uw team Flex krijgt, nemen Flex gebruikers het plan en de voordelen van de abonnementen voor één gebruiker reeds in dat team over.

Als ik per ongeluk inloggen op een product en me dan meteen afmelden, worden er dan tokens geladen?

Er wordt geen bedrag in rekening gebracht voor tokens die binnen vijf minuten in- en uitloggen.

Kunnen de tokens verlopen? Kan ik ze even omdraaien?

Elk Flex symbolenpakket is goed voor één jaar vanaf de datum van aankoop. Als een Flex symbolisch pak zijn einddatum met een positief symbolisch saldo bereikt, verlopen de resterende tekenen. De tekenen van verlopen abonnementen rollen niet over en er is geen restitutie voor ongebruikte verlopen tekenen.

Ik begrijp dat ik slechts één gebruiksvergoeding aanrekent voor elk product binnen een periode van 24 uur (ongeacht het aantal keren dat ik het open en sluit), maar wat gebeurt er als ik in die 24 uur naar een andere tijdzone ga? Heb ik het aantal uren verhoogd of verlaagd voordat er een tweede aanrekening zou plaatsvinden?

Het veranderen van tijdzones heeft geen invloed op de periode van 24 uur. Aangezien het begint wanneer u binnen aan het product ondertekent, zult u geen andere last 24 uren van die begintijd, ongeacht de tijdzone die op de klok wordt weerspiegeld worden veroorzaakt.

Wat gebeurt er als ik een plug-in voor een product gebruik? Hoe worden Flex-tokens belast voor invoegtoepassingen?

Sommige productreplicaties worden dagelijks belast met token wanneer deze worden geopend (sommige invoegtoepassingen worden niet gebruikt). Voor degenen die een dagelijkse last dragen, als de plugin werd gevormd om te beginnen wanneer het gastheerproduct begint, zal het dagelijkse symbolische tarief voor allebei worden geladen. Om onbedoelde lasten voor plugins te vermijden, vorm uw stop niet om te laden wanneer het gastheerproduct begint. Raadpleeg het Flexibele tariefblad.

Vereist Flex dat ik met Internet wordt verbonden?

Ja. U moet elke 24 uur verbinding maken met internet. Een internetverbinding is vereist wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt bij een product. Daarna kunt u tot 24 uur offline gaan. Aangezien u het 24 uurteken nadert, deelt een in-productbericht u mee dat online login opnieuw wordt vereist.

Ik begrijp dat ik een onbeperkt aantal gebruikers aan Flex kan toewijzen. Betekent dit dat ik producten inbegrepen met Flex op een onbeperkt aantal apparaten kan installeren, en/of dat ik een onbeperkt aantal gelijktijdige zittingen kan in werking stellen?

Nee. Flex blijft voldoen aan dezelfde Gebruiksvoorwaarden als abonnementen voor één gebruiker. Elke gebruiker die is toegewezen aan een product dat is inbegrepen bij Flex, kan dat product op maximaal 3 apparaten installeren en kan dat product per apparaat uitvoeren.

Als een Flex gebruiker tot een programma op één apparaat toegang heeft, dan het programma opent op de zelfde dag van een verschillend apparaat, wordt die gebruiker tweemaal geladen?

Nr. Flex laadt het dagelijkse symbolische tarief slechts eens per genoemde gebruiker, per product, per 24 uur, ongeacht welk apparaat de gebruiker gebruikt om tot het product toegang te hebben.

Als een Flex gebruiker tot twee versies van het zelfde product op de zelfde dag toegang heeft, wordt die gebruiker tweemaal geladen?

Nee. Flex laadt het dagelijkse tokentarief slechts eenmaal per benoemde gebruiker, per product, per-24 uur in, ongeacht de productversie.

Als admin, kan ik symbolische grenzen op een per-gebruikersbasis plaatsen?

Nee. U kunt de producten waartoe elke gebruiker toegang heeft, beperken. Nochtans, kunt u geen symbolische grens voor een specifieke gebruiker of een groep gebruikers plaatsen.

Wordt Flex ondersteund voor producttoegang op Linux?

Voor producten inbegrepen met Flex die op Linux (zoals Flame, Maya, MotionBuilder, en Mudbox) lopen, slechts 2020 versies en nieuwere worden gesteund door Flex.


Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken