ACCOUNTBEHEER VOOR BEHEERDERS

Gebruiksmeldingen


Primaire beheerders kunnen optioneel meldingen aanvragen over gebruikers die toegewezen producten niet actief gebruiken. In de functie Gebruiksmeldingen van een Autodesk-account kunnen beheerders planningsopties opgeven om automatische e-mailmeldingen over inactiviteit van gebruikers te ontvangen. Op basis van deze meldingen, kunnen primaire en secundaire beheerders in het Gebruiksrapport de toewijzing van inactieve gebruikers ongedaan maken.

 

Ga als volgt te werk om gebruiksmeldingen in te stellen:

  1. Meld u aan bij uw Autodesk-account op manage.autodesk.com
  2. Selecteer onder Rapport Gebruiksmeldingen.
  3. Klik in het venster Gebruiksmeldingen op Instellen.
  4. Selecteer de gewenste planningsopties voor meldingen:
    • Selecteer in de kalender de datum waarop u wilt dat Autodesk begint met het verzenden van e-mails met gebruiksmeldingen.
    • Selecteer de frequentie waarmee u e-mails met gebruiksmeldingen wilt ontvangen. U kunt ervoor kiezen om wekelijks, tweewekelijks, maandelijks of elke drie maanden e-mails te ontvangen.
    • Selecteer een datumbereik voor inactiviteitsrapporten. U kunt ervoor kiezen om rapporten van inactieve gebruikers te zien van de afgelopen: dertig dagen, drie maanden, zes maanden, negen maanden of een jaar.
  5. Klik op Inschakelen.
  6. Er verschijnt een bericht dat meldingen voor inactieve gebruikers zijn ingeschakeld.

 

Ga als volgt te werk om gebruiksmeldingen te bewerken:

  1. Klik in het venster Gebruiksmeldingen op Bewerken.
  2. Wijzig de begindatum, frequentie of het datumbereik.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Er verschijnt een bericht dat de wijzigingen zijn opgeslagen.

 

Ga als volgt te werk om gebruiksmeldingen uit te schakelen:

  1. Zet de schakelaar in het venster Gebruiksmeldingen op 'uit'.
  2. Er verschijnt een bericht dat de gebruiksmeldingen zijn uitgeschakeld.

 

Ga als volgt te werk om de toewijzing van inactieve gebruikers ongedaan te maken:

Als u een e-mail over inactieve gebruikers ontvangt, ziet u een knop met het bijschrift 'Inactieve gebruikers weergeven'. (U ziet deze knop alleen als u inactieve gebruikers hebt).

  1. Klik op Inactieve gebruikers weergeven om het Gebruiksrapport te openen die vooraf op inactieve gebruikers is gefilterd.
  2. Vink de vakjes aan naast de gebruikers van wie u de toewijzing ongedaan wilt maken.
  3. Klik in het bericht dat verschijnt, op Toewijzing ongedaan maken.
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Toewijzing ongedaan maken.

 

Opmerking: u kunt ook direct naar het Rapport over gebruik in uw account gaan om de toewijzing van gebruikers ongedaan te maken. In dit geval wordt de lijst niet automatisch gefilterd op inactieve gebruikers.



Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken