Accountbeheer voor onderwijs

Een klas instellen als onderwijzer


Als u een onderwijzer bent die in aanmerking komt voor het Autodesk Education-plan, kunt u Autodesk-producten aan uw studenten toewijzen. U hebt toegang tot 125 abonnementen voor één gebruiker voor elk product dat beschikbaar is via de Autodesk Education Community-site. Bovendien kunnen de studenten aan een product worden toegewezen het op maximaal drie apparaten installeren.

 

Door producten op deze manier toe te wijzen, kunnen studenten de bevestiging van het geschiktheidsproces overslaan. Studenten zijn echter gebonden aan uw geschiktheid en hebben geen toegang meer tot producten als uw geschiktheid verloopt.


Maak een account en bevestig of u in aanmerking komt

Als Autodesk nieuw voor u is, maak dan een Autodesk-account om producten te gebruiken onder het Education-plan. Als u al een Autodesk-account hebt, meldt u zich dan aan bij uw account op de pagina Producten ophalen (Engelstalig) en slaat u over om te bevestigen dat u in aanmerking komt voor studenten en docenten.

 1. Ga naar autodesk.com/eligibility om een onderwijsaccount aan te maken en te bevestigen dat u in aanmerking komt.
 2. Bekijk de video "hoe het"op die pagina voor een volledige beschrijving van het proces werkt.
 3. Klik op Aan de slag.
 4. Volg de instructies op het scherm om basisinformatie in te voeren over uw school en uzelf.
 5. Zodra je accountgegevens zijn verzonden, ontvang je een e-mail om je e-mailadres te verifiëren. Klik op de koppeling in de e-mail om uw account te activeren.

Toegang tot de producten die u nodig hebt

 1. Meld u aan bij de pagina Producten ophalen (Engelstalig) en selecteer het tabblad Klasse/laboratorium.
 2. Selecteer Onderwijs abonnement voor één gebruiker en klik op Accept. U hoeft deze selectie alleen maar te maken als u het tabblad Klasse/Lab voor de eerste keer opent. Opmerking: dit is een eenmalige selectie; u kunt later niet overstappen op een netwerklicentie. Als u zowel abonnementen voor één gebruiker als een netwerklicentie nodig hebt, moet een beheerder een aparte account maken om toegang te krijgen tot netwerkproducten.
 3. Klik op Klasse activeren en klik vervolgens op Bevestigen in het bevestigingsvenster.
 4. Selecteer in het bevestigingsvenster Meer producten ophalen of Gebruikers toewijzen. Als u Assign Users selecteert, wordt het Autodesk Account geopend, waar u producten aan studenten kunt toewijzen.

Voeg studenten aan uw account toe en wijs ze toe aan producten

U kunt een student of een collega binnen uw organisatie secundaire beheerdervoorrechten geven om u te helpen studenten toevoegen en toewijzen. Wijs zoveel secundaire beheerders toe als u nodig hebt. Zie Rollen voor gebruikersbeheer.

 1. Meld u aan bij de pagina Producten ophalen op autodesk.com/eligibility (Engelstalig).
 2. Klik op Gebruikers beheren voor een geselecteerd product. Hiermee gaat u naar Autodesk Account, waar u studenten toevoegt en aanwijst en uw abonnementen beheert.
 3. In uw Autodesk-account kunt u studenten als een klas of als een persoon toewijzen aan productabonnementen. Voer een van deze stappen uit:
  • Ga naar Gebruikersbeheer > Door Groep aan opstellingsstudenten in uw klasse als groep en wijs producten aan die groep toe. Zie Groepen beheren om een groep te maken en te beheren.
  • Ga naar Gebruikersbeheer > Door gebruiker om leerlingen afzonderlijk of bulksgewijs met een spreadsheet toe te wijzen. Klik Uitnodigen Gebruikers, dan uitgezocht Uitnodigen Enig om studenten individueel toe te voegen. Of selecteer Import om een spreadsheet te uploaden. Zie Gebruikers toevoegen en verwijderen.

Opmerking: Wanneer u een product voor een klasse opent, krijgt u automatisch een abonnement voor één gebruiker toegewezen voor uw eigen gebruik.


Breng uw studenten op de hoogte

Wanneer u een student aan een product toewijst, ontvangt deze automatisch een of twee e-mails van Autodesk, afhankelijk van of hij een Autodesk-account heeft.

 • Studenten met een Autodesk-account ontvangen één e-mail waarin wordt bevestigd dat ze het toegewezen product kunnen downloaden. Deze e-mail bevat een link naar het Autodesk-account, waar de leerlingen zich aanmelden met hun eigen e-mailadres en wachtwoorden. Na het ondertekenen binnen, kan een student software voor het product downloaden zij hebben toegewezen en het installeren op maximaal drie computers.
 • Studenten zonder Autodesk-account ontvangen twee e-mails van Autodesk. In de eerste e-mail worden ze instructies gegeven over hoe ze hun eigen Autodesk-account kunnen maken. In de tweede e-mail vindt u een link naar de plaats in Account waar de toegewezen producten kunnen worden gedownload.

We staan voor u klaar

Raadpleeg onze bronnen om de productdocumentatie of artikelen over probleemoplossing te vinden die u nodig hebt om een probleem op te lossen. Als u er niet uitkomt, geeft uw abonnement u het recht om contact op te nemen met een ondersteuningsmedewerker.