Accountbeheer voor onderwijs

Software voor onderwijsinstellingen


Docenten, laboratoriumbeheerders en IT-beheerders van gekwalificeerde onderwijsinstellingen kunnen gratis toegang krijgen tot de softwaretitels van Autodesk voor installatie in klaslokalen of laboratoria. De meeste Autodesk-producten zijn beschikbaar met toegang tot onderwijs, inclusief webservices als Fusion 360. Ga naar de Education Community-site (Engelstalig).

 

Alle software en services van Autodesk zijn beschikbaar in het Engels. Bepaalde titels kunnen ook in extra talen beschikbaar zijn. Raadpleeg de productpagina van Autodesk voor meer informatie over specifieke titels. Toegang tot producten omvat de huidige versie plus maximaal drie eerdere versies (indien beschikbaar).

 

Raadpleeg Autodesk Education Support (Engelstalig) voor hulp bij uw onderwijsaccount.

 

*Gratis Autodesk-softwarelicenties en/of -cloudservices zijn onderhevig aan aanvaarding en naleving van de voorwaarden van de licentieovereenkomst of servicevoorwaarden die van toepassing zijn op betreffende software of cloudservices. Software en cloudservices die onder een educatieve licentie of abonnement vallen, mogen door in aanmerking komende gebruikers alleen voor educatieve doeleinden (Engelstalig) worden gebruikt en mogen niet voor commerciële, professionele of andere doeleinden met winstoogmerk worden gebruikt.


Kwalificatie

Gekwalificeerde onderwijsinstellingen komen in aanmerking voor educatieve software en services van Autodesk. Een gekwalificeerde onderwijsinstelling is een instelling die door een bevoegd overheidsagentschap is geaccrediteerd voor het onderwijzen van ingeschreven studenten. Dit omvat alle geaccrediteerde openbare en particuliere scholen, met inbegrip van:

 • Midden- en middelbare scholen
 • Junior colleges
 • Kleuren, universiteiten en technische scholen
 • Homeschool-programma's die behoren tot een nationaal erkend zelfgekozen orgaan (of een orgaan dat door een lokale schoolregering uitdrukkelijk wordt erkend als een aanvaardbaar alternatief voor een geaccrediteerde onderwijsinstelling)

De volgende soorten organisaties zijn geen gekwalificeerde onderwijsinstellingen:

 • Niet-erkende onderwijsinstellingen
 • Training centers
 • Kerken, ziekenhuizen, zorgsystemen en openbare bibliotheken
 • Onderzoeklaboratoria
 • Retrainingsprogramma's

Als uw organisatie niet kwalificeert, zie Opties voor organisaties die niet kwalificeren .

 

Opmerking: de meeste onderwijsinstellingen over de hele wereld komen in aanmerking voor toegang tot het onderwijs. Uitzonderingen zijn instellingen in landen die onder het handelsembargo van de Verenigde Staten vallen. Zie Naleving van export (Engelstalig) voor meer informatie.


Gebruiksbeperkingen

Onderwijstoegang tot software en diensten mag alleen worden gebruikt voor doeleinden die direct verband houden met leren, onderwijzen, training, onderzoek en ontwikkeling. De software mag niet worden gebruikt voor commerciële, professionele of winstgevende doeleinden. Toegang tot software en services kan echter worden gebruikt om tijdens door Autodesk gesponsorde ontwerpcompetities inzendingen te ontwerpen, maken en begeleiden.

 

Raadpleeg Inzicht in de geschiktheid voor beheerders en institutionele docenten voor meer informatie over het in aanmerking komen voor deze aanbieding.

 

Het gebruik dat niet is toegestaan voor toegang tot het onderwijs omvat:

 • Gebruik van faciliteiten: Het ontwerpen, bouwen en onderhouden van fysieke structuren en infrastructuur van een onderwijsinstelling is niet toegestaan.
  Uitzondering: een onderwijsinstelling mag deze specifieke versies van de software blijven gebruiken voor gebruik als faciliteiten, indien dit gebruik eerder is toegestaan in een licentieovereenkomst of een afzonderlijke overeenkomst.
 • Onderzoek: onderzoek dat wordt uitgevoerd door commerciële programma's of entiteiten die door of gelieerd zijn met de onderwijsinstelling voor commerciële doeleinden, is niet toegestaan.
  Uitzondering: academisch onderzoek dat door studenten of faculteiten wordt uitgevoerd en gepubliceerd in het kader van de geaccrediteerde onderwijsprogramma's van de onderwijsinstelling is toegestaan.

Zie Opties voor organisaties die niet in aanmerking komen voor meer informatie.


Cloudservices

De volgende cloudservices zijn beschikbaar via het Educationsonderhoudsplan:

 • Rendering - Maak sneller fotorealistische afbeeldingen en panorama's van uw ontwerpen.
 • Energy Analysis for Revit: vergelijk de energie- en lifecycle-kosten van ontwerpalternatieven en neem onderbouwde beslissingen die u helpen duurzamere ontwerpen te maken.
 • Autodesk Green Building Studio: optimaliseer energie-efficiëntie en werk met meerdere ontwerpiteraties in de richting van koolstofneutraliteit.
 • Optimization for Autodesk Inventor - Test de prestaties van meerdere ontwerpen via de cloud-simulatie voor Autodesk Inventor software.
 • Structural Analysis for Revit: breid ontwerpmodellen uit van Autodesk Revit-software naar de cloud en analyseer ze als onderdeel van het BIM-proces (Building Information Modeling).
 • Autodesk MockUp 360: werk met leveranciers en klanten in een eenvoudige, cloudgebaseerde omgeving met deze real-time samenwerkings- en digitale ontwerpmockup-tool.
 • Autodesk Process Analysis 360: modelleer, bestudeer en optimaliseer uw productieprocessen. Identificeer knelpunten van planning tot lay-out en vergroot uw efficiëntie.
 • Gebruik de Remote™-service om vanaf een externe pc of iPad Autodesk-software te bedienen die op uw primaire computer is geïnstalleerd om de eigen ontwerpgegevens weer te geven. Met de iPad-app, die alleen geschikt is voor Autodesk® Inventor®-software, kunt u overal werken waar u toegang hebt tot internet.

Zie Cloudservices voor meer informatie over Autodesk-cloudservices.

Cloudopslagtoewijzing

Klanten met een onderhoudsplan voor het onderwijs ontvangen 25 GB Autodesk-ruimte voor cloudopslag per benoemde gebruiker in het plan. Contractbeheerders kunnen één benoemde gebruiker per seat op een actief plan aanwijzen.

 

Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt bij 1.250 gebruikers, ontvangt uw onderwijsinstelling 31.250 GB (1.250 x 25 GB) aan Autodesk-cloudopslag.

 

Momenteel kunt u opslag tussen benoemde gebruikersaccounts niet combineren en is de opslag niet aggregatief: een benoemde gebruikersaccount kan een maximale opslaghoeveelheid van 25 GB hebben.


Licenties voor ouder onderwijs

In maart 2020 heeft Autodesk de toegang tot onderwijs gewijzigd van een driejarige termijn in een eenjarige termijn. Als u momenteel een individuele (individuele) educatieve licentie voor één of drie jaar hebt voor Autodesk-software die is uitgegeven vóór augustus 2020, blijft de licentie voor de volledige termijn geldig. Wanneer het programma verloopt, moet u bevestigen dat u in aanmerking komt voor het Education-plan en vervolgens het product downloaden om uw licentie te activeren. Opnieuw installeren is niet nodig.

 

Onderwijsinstellingen met een onderwijslicentie die vóór 27 oktober 2014 is aangeschaft, blijven tot de vervaldatum gecontracteerde onderhoudsdiensten ontvangen. Als u verder wilt profiteren van de voordelen van een onderhoudsplan, downloadt u gewoon een huidige versie van Autodesk-software van de Education Community-site (Engelstalig).


Licentie- en abonnementsvoorwaarden

Onderwijsinstellingslicenties maken het volgende aantal gebruikers en apparaten automatisch mogelijk: 

 • Netwerklicenties - 3.000 gebruikers tegelijk
 • Zelfstandige licenties met meerdere seats - 1.250 apparaten

Als u meer dan 3000 gebruikers of 1250 apparaten wilt toevoegen, neemt u contact op met Autodesk Support.

 

Opmerking: zorg ervoor dat u de initiële licentie registreert bij eenmaal registreren.

 

De Gebruiksvoorwaarden (Engelstalig) bieden de gebruiksvoorwaarden voor software via het Education-plan. Raadpleeg Onderwijsgebruikers - aanvullende voorwaarden voor meer informatie over termen die de Gebruiksvoorwaarden aanvullen.

 

Naast de Gebruiksvoorwaarden van de website die van toepassing zijn op alle klanten die de Autodesk-website gebruiken, is uw toegang tot de Education Community (Engelstalig) ook onderhevig aan de Speciale Voorwaarden voor het onderwijs.

 

Autodesk Drive en andere webservices worden aangeboden onder de servicevoorwaarden. De voorwaarden die op een bepaalde dienst van toepassing zijn kunnen variëren, zodat ben zeker om de termijnen te herzien die elke dienst begeleiden. Deze voorwaarden zijn naast de termen die van toepassing zijn op uw gebruik van Autodesk-software die gekoppeld is aan een service en de gebruiksvoorwaarden van de website voor autodesk.com en andere Autodesk-websites.


Verificatie en privacy

Om ons te blijven inzetten voor het aanbieden van gratis professionele software voor gebruik in het onderwijs, heeft Autodesk SheerID, een externe verificatiedienstverlener, ingeschakeld om te controleren of er toegang tot het onderwijs is. Om te bevestigen dat ze in aanmerking komen, moeten gebruikers het bewijs leveren van de inschrijving, het dienstverband of de contractantstatus bij een gekwalificeerde onderwijsinstelling. Zie Bevestiging dat beheerders en institutionele docenten in aanmerking komen.

 

Het beschermen van de privacy van onze klanten is belangrijk voor Autodesk. Raadpleeg de Autodesk-privacyverklaring (Engelstalig) voor meer informatie over hoe uw persoonsgegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld.


We staan voor u klaar

Raadpleeg onze bronnen om de productdocumentatie of artikelen over probleemoplossing te vinden die u nodig hebt om een probleem op te lossen. Als u er niet uitkomt, geeft uw abonnement u het recht om contact op te nemen met een ondersteuningsmedewerker.