ACCOUNTBEHEER VOOR ONDERWIJS

Studentengids voor het Education-plan


Als u een student bent, kunt u deze stappen volgen om gratis toegang te krijgen tot software via het Autodesk Education-plan op uw pc.

 • Een student die producten wil installeren die een leraar aan u heeft toegewezen.
 • Een student aan wie geen producten zijn toegewezen en die u zelf moet verkrijgen.
 • Een student die klaar is om de toegang tot het Education-plan te verlengen.

Klik op een link voor meer informatie als u meer hulp nodig hebt.


Studenten die producten installeren die aan hen zijn toegewezen

U had een e-mail van Autodesk moeten ontvangen waarin u wordt verteld welke producten uw leraar heeft toegewezen en waar u deze kunt downloaden. Welke stappen u moet ondernemen om toegang te krijgen tot software is afhankelijk van het feit of u een Autodesk-account hebt.


Studenten die zelf producten verkrijgen

Als er geen product aan u is toegewezen, kunt u nog steeds zelf gratis Autodesk-software verkrijgen. Als student kunt u een account aanmaken en bevestigen dat u in aanmerking komt voor het Autodesk Education-plan. Volg deze stappen:

 1. Maak een Autodesk-account aan de hand van de e-mail die u van uw school hebt ontvangen. Ga hiervoor naar de pagina Producten ophalen (Engels) en klik op Aan de slag.

 2. Bevestig uw geschiktheid, wat inhoudt dat u uw rol als student bevestigt bij een gekwalificeerde onderwijsinstelling.
  Opmerking: Mogelijk moet u aanvullende documentatie indienen voordat uw kwalificatie kan worden goedgekeurd.

 3. Download en installeer uw software via de pagina Producten ophalen (Engels).
  Belangrijk: zelfs als uw software al is geïnstalleerd op het apparaat dat u gebruikt, moet u op de productkaart op Downloaden klikken om uw productrecht te activeren.

 4. Start uw product, meld u aan bij uw Autodesk-account en begin de software te gebruiken.
  Opmerking: als u bent aangemeld in uw browser, moet u welllicht op Ga naar product klikken om terug te keren naar uw software.

Studenten die de toegang tot het product verlengen

Als u toegang wilt blijven houden tot onderwijssoftware, moet u uw kwalificatie elk jaar verlengen.  U kunt de verlengingsdatum controleren door naar de pagina Producten ophalen (Engels) te gaan. Meld u aan om uw persoonlijke banner bovenaan de pagina te bekijken. Controleer ook uw e-mail, omdat Autodesk u 30 dagen voordat uw kwalificatie verloopt een herinnering via e-mail stuurt.

 

Raadpleeg Verlenging van de toegang tot educatieve software om de educatieve toegang tot Autodesk-software te verlengen.

 

Opmerking: Als u niet hebt verlengd vóór de verlengingsdatum is verstreken, moet u opnieuw toegang krijgen tot uw onderwijssoftware en alle abonnementen die u hebt, zelfs als een product al is geïnstalleerd.


Benötigen Sie Hilfe? Fragen Sie den Autodesk-Assistenten!

Der Assistent hilft Ihnen dabei, Antworten zu finden oder einen Mitarbeiter zu kontaktieren.