Accountbeheer voor onderwijs

Aan de slag als student of docent


Hier volgen de stappen die studenten en docenten moeten nemen om aan de slag te gaan met het Autodesk Education-plan om toegang te krijgen tot software voor hun individuele gebruik. Voor hulp bij het instellen van klassen of laboratoria, zie Opstelling een klasse als onderwijzer .


Maak een account voor studenten en docenten

Als Autodesk nieuw voor u is, moet u een Autodesk-account aanmaken om producten te gebruiken onder het Education-plan. Zorg ervoor dat u in aanmerking komt voor toegang tot het onderwijs (zie hieronder).

 

Autodesk gebruikt één aanmeldingssysteem (SSO). Dit betekent dat u met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord kunt inloggen op veel Autodesk-websites. Als u zich hebt aangemeld voor Registratie en Activering, Education Community, Autodesk Drive, Autodesk Discussiegroepen of bepaalde andere Autodesk-websites, hebt u al een Autodesk-account.

 

Als u al een Autodesk-account hebt, meldt u zich gewoon aan bij uw account op de pagina Producten ophalen (Engelstalig) en slaat u over om te bevestigen dat u in aanmerking komt voor leerlingen en docenten.

Een onderwijsaccount maken:

 1. Klik op de pagina Get Products (Engelstalig) van de Autodesk Education Community (Engelstalig)  op Get Started.
 2. Volg de instructies op het scherm om basisinformatie in te voeren over uw school en uzelf. Kies een van de volgende opties wanneer u wordt gevraagd om uw educatieve rol te selecteren:
  • Kies Student om de software op uw persoonlijke apparaat te gebruiken.
  • Kies Onderwijzer als u deze software met leerlingen wilt gebruiken.
 3. Zodra je accountgegevens zijn verzonden, ontvang je een e-mail om je e-mailadres te verifiëren. Klik op de koppeling in de e-mail om uw account te activeren.

Als u de e-mail ter bevestiging van uw account niet ontvangt:

 1. Wacht ten minste 10 minuten.
 2. Controleer uw map met spam of junkmail.
 3. Zorg ervoor dat uw e-mailserver ontvangst van e-mails van de volgende adressen of vertrouwde domeinen toestaat:
  • noreply@autodesk.com (voor e-mails ter bevestiging van uw Autodesk-account)
  • studentcommunity@autodesk.com (als extra informatie nodig is om te bevestigen dat u in aanmerking komt voor de regeling)
  • no-reply@autodeskcommunications.com (voor uitnodigingen voor studenten van docenten)
 4. Als u de e-mail nog steeds niet hebt ontvangen, probeer dan opnieuw inloggen (Engelstalig).
 5. Verzend de activeringsmail opnieuw wanneer daarom wordt gevraagd.
 6. Als dit nog steeds niet werkt, hebt u mogelijk een typefout gemaakt bij het invoeren van uw e-mailadres. Probeer uw account opnieuw aan te maken en bevestig uw e-mailadres bij aanmelding.

Als u uw wachtwoord vergeet:

 1. Als u uw wachtwoord opnieuw wilt instellen, klikt u op Vergeten? op de pagina Aanmelden.
 2. Voer het e-mailadres in dat wordt gebruikt om uw account aan te maken.

Bevestig dat studenten en docenten in aanmerking komen voor deze aanbieding

Om toegang te krijgen tot software en services in het kader van het Education-plan, moet u bevestigen dat u in aanmerking komt. Als onderdeel van dit proces kan u worden gevraagd documentatie te verstrekken van inschrijving of tewerkstelling bij een gekwalificeerde onderwijsinstelling.

 

Opmerking: een e-mailadres van uw onderwijsinstelling is niet voldoende of vereist om te bevestigen dat u in aanmerking komt voor de aanbieding.

 

Belangrijk: u hebt pas toegang tot software onder het Education-plan als u hebt bevestigd dat u in aanmerking komt. Zorg ervoor dat u het proces om te bevestigen dat u in aanmerking komt, tijdig start, zodat u toegang hebt wanneer de les begint.

 • Als uw school nog niet is geregistreerd als gekwalificeerde onderwijsinstelling, kan het zeven dagen of langer duren om de school te valideren.
 • Als u documentatie moet uploaden, kan het een paar dagen duren om te bevestigen dat u in aanmerking komt.

Als u Autodesk-software dringend moet gebruiken terwijl uw geschiktheid nog wordt bevestigd, kunt u een gratis testversie van 30 dagen downloaden.

Om te bevestigen dat u in aanmerking komt:

 1. Ga naar de pagina Producten ophalen  (Engelstalig) in de Autodesk Education Community  (Engelstalig).
 2. Klik op Aanmelden. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in.
 3. Kies uw school in de vervolgkeuzelijst. Als uw school niet op de lijst staat, klikt u op Kan uw school niet vinden? en vult u het formulier in. Het kan zeven dagen of langer duren om te worden gevalideerd. Voor homescholing, typ Huis in het gebied en selecteer de School van het Huis (om het even welk) van de drop-down lijst.
 4. Controleer alle informatie.
  Belangrijk: Zorg ervoor dat uw profielgegevens juist zijn en overeenkomen met de gegevens die uw school behield, omdat u deze later niet kunt wijzigen. Zorg ervoor dat u het juiste segment voor uw instelling hebt geselecteerd:
  • Het middelbaar onderwijs omvat scholen van het basisonderwijs.
  • Postsecundair onderwijs omvat universiteiten en hogescholen, alsook beroepsopleidingen. Als u het verkeerde segment selecteert, kunt u uw school niet selecteren in de lijst. Als u het verkeerde segment hebt geselecteerd, neemt u contact op met Autodesk Education Support (Engelstalig).
 5. Klik op Verifiëren.

Aanvullende documentatie vereist

U kunt worden gevraagd aanvullende documentatie in te dienen om te bewijzen dat u in aanmerking komt. Deze documentatie moet het volgende omvatten:

 • Volledige naam (moet overeenkomen met de naam zoals weergegeven in schoolregistratie)
 • Volledige naam van de onderwijsinstelling
 • Een datum binnen de huidige schoolperiode

Hier zijn enkele voorbeelden van geschikte documentatie, die veronderstelt dat deze de bovenstaande informatie bevat:

 • Officiële brief van de onderwijsinstelling
  Opmerking: Hier volgen de sjablonen van een dergelijke brief voor studenten en faculteiten.
 • Registratie-ontvangstbewijs
 • Tuifkist
 • Student- of medewerkers-ID (foto niet vereist)
 • Cijferlijst
 • Faculteitsvermelding op schoolwebsite

U hebt maximaal 14 dagen om een geschikt document te uploaden. Zodra u uw documentatie hebt geüpload, kan het een paar dagen duren voordat uw geschiktheid wordt bevestigd door SheerID.

 

Om ons te helpen onze belofte om gratis professionele software te leveren voor legitiem gebruik in het onderwijs te behouden, heeft Autodesk SheerID, een externe verificatiedienstverlener, ingezet om te controleren of er toegang is tot onderwijslicenties of -abonnementen. Alle klanten die gratis toegang willen tot professionele producten en services van Autodesk via de Education Community moeten een bewijs leveren van hun inschrijving, dienstverband of contractantstatus bij een gekwalificeerde onderwijsinstelling.

 

Als u vragen hebt over het bevestigen van geschiktheid die niet hier worden behandeld, neem dan contact op met SheerID op customerservice@sheerID.com.

 

Nadat u hebt bevestigd in aanmerking te komen voor deze actie, ontvangt u één jaar gratis* toegang tot Autodesk-software en -services die beschikbaar zijn in de Education Community (Engelstalig). Toegang kan jaarlijks worden verlengd zolang u hiervoor in aanmerking komt. Zoek een bevestigingsmail die u welkom heten bij de Education Community. Deze e-mail bevat koppelingen naar de pagina Producten ophalen (Engelstalig), ondersteuningsbronnen en de pagina Education Community (Engelstalig).


Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken