Basisprincipes voor accountbeheer

Een abonnement verlengen


Beheer de instellingen voor abonnementsverlenging op basis van de manier waarop u uw abonnement hebt aangeschaft. Veel abonnementen die via Autodesk zijn aangeschaft, worden automatisch verlengd. In sommige gevallen kunt u uw abonnement echter alleen handmatig verlengen. Als u in een beheerde omgeving werkt, worden verlengingen uitgevoerd door uw overeenkomstbeheerder, koper of hoofdbeheerder.


Hier volgt wat informatie over het verlengen van een abonnement:

 • Verlengingsprijs: als u verlengt voordat uw abonnement verloopt, behoudt u de speciale verlengingsprijs. De verlengingsprijs is doorgaans 10% lager* dan de reguliere prijs voor een nieuw abonnement (exclusief maandtermijnen).
 • Abonnementen op testversies: de testversie van de software kan niet worden vernieuwd of verlengd. Als u het product wilt blijven gebruiken, moet u een abonnement kopen. Zie Een testversie omzetten in een abonnement voor meer informatie.
 • Verlopen abonnementen: u kunt verlopen abonnementen niet opnieuw starten. Als u de toegang tot software en services wilt verlengen, kunt u online of bij een geautoriseerde Autodesk-partner een nieuw abonnement aanschaffen.
 • De lengte van een abonnementstermijn wijzigen: in sommige regio's kunt u de looptijd van uw abonnement (bijvoorbeeld van een maandabonnement naar een jaarabonnement) wijzigen in uw Autodesk-account of u kunt contact opnemen met ondersteuning. Als geen van beide opties beschikbaar is, laat u het oorspronkelijke abonnement verlopen en schaft u een nieuw abonnement aan met een andere termijn.

Automatisch verlengen

Voor een succesvolle verlenging moet uw methode voor terugkerende betaling geldig zijn en moet automatische verlenging zijn ingeschakeld.

 1. Meld u aan bij uw account.
 2. Selecteer in de lijst met abonnementen een product om de abonnementsgegevens te openen en de huidige betalingsmethode te bekijken.
  Als er een knop Beheren wordt weergegeven, raadpleegt u de volgende stappen van Verlenging wijzigen op basis van bestelnummer.
 3. Klik op Automatisch verlengen inschakelen om ervoor te zorgen dat de automatische verlenging op de verlengingsdatum wordt verwerkt.
 4. Volg de instructies om de wijziging te voltooien.

Een verlenging wijzigen op bestelnummer

In sommige gevallen ziet u een knop Beheren wanneer u een productabonnement selecteert. Zoek het bestelnummer in de bevestigingsmail van uw oorspronkelijke bestelling en volg deze stappen:

 1. Meld u aan bij uw account en klik in het product op Beheren om de pagina Uw bestelling opzoeken te openen.
 2. Geef uw bestelnummer en bestelwachtwoord op. Klik op Zoeken.
  Opmerking: Als het bestelnummer al is ingevuld, is het mogelijk onjuist. Controleer of het bestelnummer overeenkomt met uw bevestigingsmail. Als u uw bestelwachtwoord bent vergeten, klikt u op de link om het wachtwoord opnieuw in te stellen onder aan de pagina Uw bestelling opzoeken.
 3. Klik op Abonnement met automatische verlenging beheren.
 4. Selecteer Aan om automatische verlenging in te schakelen, of Uit om dit te annuleren. Verlengingen worden verwerkt op de verlengingsdatum.

Als u de pagina Uw bestelling opzoeken niet via uw account kunt openen, gebruikt u een van de volgende links, afhankelijk van uw regio. De link is ook toegankelijk via de bevestigingsmail van uw oorspronkelijke bestelling.

Handmatig verlengen

U moet uw abonnement of bestelling in sommige gevallen handmatig verlengen (bijvoorbeeld door te betalen met Alipay, Konbini of via een bankoverschrijving). Vanaf 90 dagen voor de vervaldatum zijn uw verlengingsopties zichtbaar in uw Autodesk-account. U ontvangt ook een e-mail met de melding dat u kunt verlengen.

 

U kunt als volgt uw beschikbare verlengingsopties in uw account bekijken:

 1. Meld u aan bij uw account en klik op Facturering en bestellingen > Abonnementen en overeenkomsten.
 2. Selecteer in de lijst met abonnementen een product waarvan u de verlengingsopties wilt bekijken.
 3. Kies een van deze stappen:
  • Als u de mogelijkheid hebt om online te verlengen, klikt u op Verlengen. Uw verlenging wordt toegevoegd aan een winkelwagen, waar u de prijsstelling kunt controleren en de aankoop kunt voltooien.
  • Als u een aankoop hebt gedaan bij een geautoriseerde Autodesk-partner, worden de contactgegevens weergegeven. Neem rechtstreeks contact op met de partner om te verlengen. Uw geautoriseerde Autodesk-partner kan ook rechtstreeks contact met u opnemen met mogelijkheden voor verlenging.

Verleng uw abonnement vóór de vervaldatum om te voorkomen dat u toegang tot uw software verliest en om uw speciale verlengingsprijs te behouden.

Uitzonderingen voor verlengingsprijzen

De speciale verlengingsprijs is gebaseerd op de verkoopadviesprijs van Autodesk (exclusief eventuele belasting) en er gelden uitzonderingen voor bepaalde producten, kortingen, promoties en maandabonnementen. De speciale verlengingsprijs is niet van toepassing op de volgende producten:

 • Arnold
 • Assemble
 • AutoCAD Inventor LT Suite
 • AutoCAD LT met CALS Tools
 • AutoCAD Web
 • Build
 • Fusion 360 met EAGLE Standard
 • ShotGrid
 • Takeoff

Opmerking: De uitzonderingen kunnen op elk moment worden gewijzigd.

*De speciale verlengingsprijs is gebaseerd op de standaard geadverteerde prijs van Autodesk (exclusief eventuele belasting) en exclusief kortingen, aanbiedingen en maandelijkse abonnementen. Het besparingspercentage kan variëren als gevolg van wisselkoersschommelingen. Als u verlengt via een reseller, kan de prijs variëren, aangezien Autodesk-resellers hun eigen prijs mogen bepalen.


We staan voor u klaar

Raadpleeg onze bronnen om de productdocumentatie of artikelen over probleemoplossing te vinden die u nodig hebt om een probleem op te lossen. Als u er niet uitkomt, geeft uw abonnement u het recht om contact op te nemen met een ondersteuningsmedewerker.