Installatie voor beheerders

Implementatie vanuit het klassieke installatieprogramma


De meeste productreleases van vóór 2022 hebben een installatieprogramma (het klassieke installatieprogramma) dat u gebruikt om implementaties te maken. Zie Implementaties maken via uw Autodesk-account voor producten uit 2022.

 

Opmerking: enkele Autodesk-productreleases van vóór 2022 ondersteunen ook implementaties via uw Autodesk-account:

 • 3ds Max 2021
 • Maya 2020
 • Maya LT 2020
 • Revit 2021.1
 • VRED 2021

Implementatieopties instellen

 1. Geef de beheerdersimage een naam die tijdens de implementatie moet worden gemaakt. Kies een naam die de implementatie uniek identificeert en deze duidelijk onderscheidt van andere implementaties.
 2. Blader naar de netwerksharemap die u voor de beheerdersimage hebt gemaakt en voer daar de unieke naam in.
 3. Bepaal of u alleen die producten wilt opnemen die voor de configuratie vereist zijn. Als u deze optie selecteert, kunt u de implementatie niet wijzigen om later andere producten op te nemen. Als u dit niet selecteert, kunt u de beheerdersimage wijzigen.
 4. Kies of u installaties in de stille modus wilt uitvoeren. Als u in de stille modus werkt, hebben mensen geen zicht op de implementatie wanneer producten op hun computers worden geïnstalleerd.
 5. Kies of u voor elke computer een logboekbestand in de map Temp wilt maken. Als u een logbestand maakt, hebben mensen toegang tot het bestand om hun eigen installaties te bekijken en problemen op te lossen.
 6. Kies of u een netwerklogbestand op een centrale locatie wilt maken. Gebruik dit bestand om gegevens van alle installaties te bekijken. Als u een netwerklogbestand maakt, plaatst u dit in een gedeelde map en geeft u mensen lees-/schrijftoegang.

Geef product- en licentie-informatie op

Nadat u de Autodesk-softwarelicentieovereenkomst hebt gelezen en geaccepteerd, kunt u product- en licentiegegevens invoeren.

 1. Als er een taalkeuze beschikbaar is voor uw product, selecteert u deze.
 2. Geef uw licentietype op. Voor de meeste implementaties is het licentietype Netwerk.
  • Kies Autodesk-ID om benoemde gebruikers toegang te geven tot een licentie met hun Autodesk-account.
  • Kies Serienummer (standalone) om een serienummer en productsleutel te gebruiken voor een licentie die aan een apparaat is toegewezen.
  • Kies Netwerk als u de Network License Manager-software (NLM) gebruikt om productlicenties op uw netwerkwerkstations te beheren.
   • Geef de netwerklicentie op die u hebt gekozen: enkele licentie, gedistribueerde licentie of redundante licentie.
   • Blader vervolgens naar de server waarop u eerder NLM hebt geïnstalleerd.

De productinstallatie aanpassen

Wanneer u een implementatie maakt, kunt u de standaardinstellingen accepteren voor elk product dat u installeert, of de instellingen configureren om een aangepaste implementatie te maken. Configuratie-instellingen zijn van toepassing op elk geïnstalleerd exemplaar van het product. Nadat u de implementatie hebt gemaakt, kunt u deze instellingen niet meer wijzigen, tenzij u de implementatie wijzigt.

Opmerking: om de configuratieopties voor elk product te begrijpen, leest u het productinstallatiesupplement in de Help van het product. Bekijk deze aanvullingen om de juiste instellingen voor elk product in uw implementatie te bepalen.

 1. Selecteer welke producten u wilt installeren. Naast het primaire product kunnen ook andere voorgestelde producten vooraf worden geselecteerd. Schakel deze suggesties uit om ze uit uw implementatie te verwijderen.
 2. Als u wordt gevraagd een installatietype te selecteren, kiest u Standaard of Aangepast.
  • Standaard. Het product wordt geïnstalleerd met de standaardopties.
  • Aangepast. Het product wordt geïnstalleerd met de opties die u kiest en configureert. Enkele voorbeelden van configureerbare opties zijn gebruikersvoorkeuren voor productgedrag, installatie van ondersteuningsbestanden en toegang tot online bronnen.
 3. (Optioneel) Installeer andere softwareonderdelen van Autodesk of externe leveranciers. Om deze onderdelen te installeren, voegt u hun EXE- of MSI-bestanden toe aan een speciale tabel in het installatieprogramma.

Overige software opnemen

 1. Meld u aan bij een Autodesk-account op manage.autodesk.com.
 2. Zoek en download vanuit Alle producten en services elke update die u in de implementatie wilt opnemen.
 3. Start het installatieprogramma en selecteer Een implementatie maken. Of, als u al een implementatie hebt, gaat u naar de map Extra in de productimplementatiemap en voert u Een implementatie maken en wijzigen uit.
 4. Klik op Toevoegen en selecteer elk uitvoerbaar updatebestand dat u hebt gedownload van Account.;
 5. Voeg een naam toe.
 6. Voeg indien nodig opdrachtregelparameters toe in het veld Opdrachtregelparameters. Als u bijvoorbeeld een MSI stil en zonder meldingen wilt installeren, voegt u /quiet toe.
  Opmerking: zie de productdocumentatie voor ondersteunde opdrachtregelparameters.
 7. Klik op de pijl om het venster te sluiten.
 8. Ga door totdat het maken of wijzigen van de implementatie is voltooid.
 9. Start de implementatie-installatie op de clientcomputer.
 10. Nadat het product is geïnstalleerd, opent u het en controleert u de versie in Help > Info. Selecteer vervolgens het dialoogvenster Productinformatie. U zou de bijgewerkte productversie moeten zien, wat aangeeft dat de updates samen met de productimplementatie zijn geïnstalleerd.

Updates selecteren

 1. Meld u aan bij uw account op manage.autodesk.com.
 2. Ga naar Producten en services > Productupdates.
 3. Bekijk de beschikbare updates voor elk product en selecteer de updates die u wilt downloaden.

De implementatie distribueren

Als u de implementatie op een werkstation wilt installeren, voert u de installatie handmatig uit met behulp van het meegeleverde batchbestand, of gebruikt u een tool zoals Microsoft Configuration Manager (zie de documentatie van Microsoft Endpoint Configuration Manager.

De implementatie testen

Voordat u producten naar werkstations distribueert, voert u de implementatie uit op een testwerkstation om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.

 1. Meld u met een typisch gebruikersprofiel aan bij een clientcomputer met een profiel dat geen beheerdersrechten heeft.
 2. Voer het product uit om te verifiëren of:  
  • Er geen licentiefouten zijn.
  • belangrijke functies die cruciaal zijn voor uw werk functioneren zoals verwacht.
  • alle updates, aanpassingen en add-ons correct zijn toegepast.

Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken