Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik gratis 2D- en 3D-bestanden bekijken?

Autodesk Viewer maakt het eenvoudig om weergaven van uw ontwerpen te delen en online samen te werken. Autodesk Viewer ondersteunt de meeste 2D- en 3D-bestanden waaronder DWG, STEP, DWF, RVT en Solidworks.

 

Hoe kan ik gratis DXF-, DWG- en DWF-bestanden openen?

Autodesk biedt een reeks freewareproducten om CAD-bestanden (DXF, DWG, DWT, DXB, DGN, DWF) offline, mobiel of rechtstreeks in uw webbrowser te bekijken.

 

Hoe kan ik DWG-bestanden bekijken zonder AutoCAD?

Met de AutoCAD-webapp en de AutoCAD Mobile-app kunt u AutoCAD online gebruiken en CAD-tekeningen en DWG-bestanden in de webbrowser bewerken, maken en bekijken. Autodesk Viewer is een gratis online viewer die werkt met vele bestandstypen, waaronder DWG.

 

Wat is het verschil tussen de AutoCAD Mobile-app en de AutoCAD-webapp?

In beide apps kunnen gebruikers 2D CAD-tekeningen bekijken, bewerken, delen en maken. De AutoCAD-webapp kunt u online in een webbrowser gebruiken, op elke computer. De AutoCAD Mobile-app wordt meegeleverd met AutoCAD en AutoCAD LT en biedt vergelijkbare functies op iPhone- en Android-apparaten.

 

Wat is DWG?

DWG verwijst naar zowel de technische omgeving als de dwg-bestandsindeling, de eigen bestandsindeling voor AutoCAD®-software van Autodesk. Autodesk heeft .dwg in 1982 gecreëerd bij de eerste lancering van AutoCAD-software. DWG-bestanden bevatten alle gegevens die een gebruiker invoert in een CAD-tekening. Deze gegevens kunnen ontwerpen, geometrische gegevens, kaarten en foto's zijn. De dwg-bestandsindeling is een van de meest gebruikte bestandsindelingen voor ontwerpgegevens en wordt in bijna elke ontwerpomgeving gebruikt.

 

Waar wordt DWG Trueview voor gebruikt?

Met DWG TrueView kunt u AutoCAD-, DWG- en DXF-bestanden openen, bekijken en plotten. Gebruik het voor afdrukken, PDF's maken en converteren tussen AutoCAD-indelingen.

 

Wat kan ik doen als ik alleen toegang voor het bekijken van bestanden nodig heb?

Voor belanghebbenden die alleen bestanden hoeven te bekijken, bieden we gratis viewers zonder abonnement aan. Als u overstapt naar benoemd gebruik, profiteer dan van de speciale inruilaanbiedingen die voor u beschikbaar zijn.